Minden helyjegy eladó a Ryanair járatain

Megszűnik a reptéri tolakodás a Ryanairnél, februártól minden utas helyjegyet kap. A jobb jegyeket felárért foglalhatjuk, és az egymás mellé szóló jegyekért is fizetni kell.

Mint már korábban írtuk, a Ryanair február elsejétől valamennyi járatán bevezeti a helyjegyeket. Az ír fapados a jobb helyeket 5-10 eurós áron kínálja, azok az utasok azonban, akik nem kívánnak felárat fizetni, ingyen kapnak egy helyet a légitársaság által kijelölt ülésen.

Az első öt sorba, a vészkijáratnál levő sorokba és a leghátsó két sorba 10 euróért kínálják a jegyeket, melyekhez elsőbbségi beszállás, nagyobb lábtér illetve gyorsabb kiszállás is jár. A többi sorban levő ülések közül 5 euróért válaszhatunk helyjegyet, így ablak vagy folyosó mellé szóló jegyet is, az elsőbbségi beszállás ezekhez pedig további 2 euróba kerül majd. Azok az utasok, akik nem akarnak felárat fizetni, a légitársaság által kiosztott maradék helyekre kerülnek, így azonban nem garantált az együtt utazók számára az egymás mellé szóló jegy.

A Ryanair ezzel az Easyjetnél már egy éve sikeresen működő rendszert követi. A cég a kézipoggyászok terén is az Easyjet nyomába lépett, az eddigi egyetlen kézipoggyász helyett ugyanis mostantól apró kézitáskánkat vagy a duty free boltokban vásárolt holmit is felvihetjük a fedélzetre. Eddig mindent bele kellett paszírozni a kézipoggyászba, vagy felárért feladni.

Azok az utasok, akik korábban vásárolták a február 1.-je után induló járatokra szóló jegyüket, és elsőbbségi beszállást kértek, díjmentesen választhatnak a standard (5 eurós) helyek közül. Az ingyenes helyjegyeket választók legkorábban a járat indulása előtt 7 nappal csekkolhatnak be, a check-in pedig 2 órával felszállás előtt zárul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek