Utas landolt a repülővel, mert rosszul lett a pilóta

Utas landolt a repülővel, mert rosszul lett a pilóta

Egy repülésben teljesen járatlan utas hajtott végre kényszerleszállást az angliai Humberside repülőterén, miután a pilóta rosszul lett és elvesztette az irányítást a gép felett – írja a BBC Online nyomán a Hír24.hu. A veszélyes manőverben két repülésoktató segítette az utast, aki még soha életében nem foglalt helyet a pilótaülésben.

„Nem ismerte a berendezéseket és a fényei sem voltak felkapcsolva, tehát gyakorlatilag vakon repült. Ehhez képest remek landolást hajtott végre" – tette hozzá. Az oktató elsősorban próbálta megnyugtatni az utast, majd lépésről-lépésre elmagyarázta a leszállási procedúrát. Mint kifejtette: az első, amit ilyenkor el kell kerülni, az a pánik.

Az alig 40 kilométeres távolságról érkező kisgépet a kifutón tűzoltók, rendőrök és mentők fogadták. Az egyik szemtanú szerint a landolás nem ment teljesen simán: a repülő többször is a kifutónak ütődött, szikrázott és egy nagy csattanást is lehetett hallani, amikor negyedik kísérletre sikerült letenni az aszfaltra.

A brit Daily Telegraph értesülései szerint a landolás után az utas és a pilóta is sértetlenül hagyta el a gépet. A pilóta azonban az eset után nem sokkal elhunyt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek