Galambetetésért, rágózásért büntetés jár!

Japánba indulva orrspray-t, Szingapúrba rágót, Nigériába ásványvizet, Barbadosra terepmintás ruhát ne vigyünk magunkkal, ha nem akarunk semmi törvénybe ütközőt tenni.

Sok turistát éri meglepetésként amikor olyan dolgokért büntetik meg külföldön járva, amiről álmában sem gondolná, hogy törvénybe ütköző lenne. Ilyen lehet a galambetetés, a rágózás, vagy éppen az, hogy az ember magával visz egy palack ásványvizet. A Daily Telegraph brit lap összegyűjtötte, mik azok az illegális dolgok, amiket a turisták rendszeresen elkövetnek, mert az otthonukban egyáltalán nem ütközik tiltásba.

A strand közelében rendben van, de Barcelona belvárosában ne mászkáljunk így Galéria: Galambetetésért büntetésJon Feingersh/blend Images / Northfoto

 Velencében tilos galambot etetni, Nigériában pedig az kerülhet bajba, aki ásványvizet visz magával. Japánban több népszerű orrspray van tiltólistán, Szingapúrban pedig rágózni nem szabad a tömegközlekedési eszközökön. Firenzében és Rómában a köztéren falatozókat bírságolják keményen, Barbadoson pedig akkor nyúlhatunk mélyen a zsebünkbe, ha terepmintás ruhát öltünk.

Szintén érdemes odafigyelnünk az öltözködésünkre Barcelonában is, ahol tilos bikiniben vagy félmeztelenül flangálni a strandok területén kívül. Szaúd-Arábiában a kormány és a hadsereg épületeit tilos lefotózni, aki mégis így tesz, azt le is tartóztathatják. Hollandiában pedig jó tudni, hogy bár kijelölt helyeken legális a könnyűdrog-fogyasztás, aki coffeeshopokon kívül vásárol, a börtönt kockáztatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek