Kutya alakú szálló a legrondább hotelek között

Ötcsillagos luxushotel éppúgy szerepel a világ legrondább szállodáinak listáján, mint kutyát formázó panzió vagy a világ negyedik legnagyobb hotelének számító színpompás tömbház.

A hatalmas, több száz ember elszállásolására alkalmas szállodaépületek ritkán szoktak szépre sikeredni. A brit Daily Telegraph a fenti megállapítást alátámasztandó össze is gyűjtötte egy terjedelmes galériában, szerintük melyek a világ legrondább hotelei.

Marina Bay Sands, Szingapúr
Galéria: A világ legrondább hotelei
Fotó: Vorrarit Anantsorrarak / Barcrof / Northfoto

A gyűjteményben szerepel az észak-koreai Phenjanban található piramis alakú szellemhotel, a Hotel Rjugjong, és a makaói, túlméretezett, arany színű ananászra hajazó Grand Lisboa is. Szintén rossz véleménnyel vannak a legendás szingapúri Marina Bay Sands Hotelről, ami csak akkor lenyűgöző hely, ha éppen benne vagyunk, kívülről szemlélve már nagyon nem az.

A Daily Telegraphnál a tarka-barka szálláshelyekkel sincsenek kibékülve: a listára felkerült a 6118 szobájával a világ negyedik legnagyobb szállodájának számító maláj First World Hotel, a kutyát formázó amerikai Dog Bark Park Inn és a pozsonyi Spirit Hotel is. Ez utóbbi az összeállítás készítői szerint olyan, mintha Gaudí kevésbé tehetséges féltestvére álmodta volna meg. De azért a szürke monstrumok is megkapták a magukét New Yorktól Üzbegisztánig.

Grand Lisboa, Makaó - Kattintson a további rondaságokért!
Galéria: A világ legrondább hotelei
Fotó: Wikimedia Commons

Bár magyarországi hotel nem került fel a listára, ez nem jelenti azt, hogy mi ne büszkélkednénk kellőképpen rusnya helyekkel. A fővárosban például az Intercontinental barna monstrumát tudnánk feledni, a vidéki hotelek közül az eredetileg plázának készülő, hupikék keszthelyi Hotel Kristályt említenénk.

Ön szerint melyik az ország legrondább szállodája? Írja meg kommentben, vagy levélben az olvir@travelo.hu címre!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek