Barnulni akarnak a hatévesek

Hat és nyolc év közötti gyerekeket kérdeztek meg arról, hogy idén nyáron szeretnének-e lebarnulni. Felük igennel válaszolt, ötödük ugyanakkor hallani sem akar a naptejről.

Hiába folyik még a csapból is minden nyáron a megfelelő napvédelem fontossága, úgy tűnik a többség mégis inkább bronzos bőrt szeretne, mint egészségeset. Az egy dolog, hogy a felnőttek a figyelmezetések ellenére is felelőtlenek, de hogy a gyerekeiknek sem tanítják meg mennyire veszélyes lehet a túlzásba vitt napozás, már nagyobb probléma. Egy friss brit felmérés adatai legalábbis arról árulkodnak, hogy sok gyereknek fogalma sincs arról, hogy a napozástól bajuk eshet.

Galéria: Napkrém rémFotó: Northfoto

Hat és nyolc év közötti gyerekeket kérdeztek meg arról, hogy idén nyáron szeretnének-e lebarnulni. Felük igennel válaszolt, egyharmaduk pedig azt mondta, minden lehetőséget megragad majd, hogy napozhasson. A riasztó azonban mégsem ez, hanem hogy a gyerekek ötödének esze ágában sem lenne, hogy bekenje magát naptejjel, vagy hogy szüleinek hagyja, hogy bekenjék őt.

A felmérést végző cég egyik szakértője a Daily Mailnek elmondta, hogy egy átlagembert tizennyolc éves kora előtt ér a legtöbb napsugárzás – a teljes mennyiség nyolcvan százaléka. Így a gyerekkori napvédelem nem csak a későbbi szokások kialakítása miatt fontos, hanem ezzel akár a későbbi bőrrák kockázata is csökkenthető. Kenjük hát be a gyerkőcöket minden alkalommal amikor napra mennek, és lehetőleg magunkról se feledkezzünk meg!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek