A jól öltözött férfiaknak járnak a legjobb ülőhelyek

A stewardessek a harmincas, elegáns, egyedülálló férfiaknak ajánlják fel a leggyakrabban, hogy üljenek át egy jobb helyre, ha nincs tele az első osztály. A kihívóan öltöző tinilányok ilyesmiről ne is álmodozzanak, pláne, ha csoportban utaznak valahova - nekik semmi esélyük kijutni a turistaosztályról.

Arról már tavaly beszámoltunk, hogy az utaskísérők kedvencei a turistaosztályon utazó, 31-40 év közötti, nyaralni induló harmincas egyedülálló férfiak. Egy újabb felmérésből az is kiderült, hogy ezt a csoportot olyannyira kedvelik a stweardessek, hogy ha vannak a gépen üres helyek a business vagy az első osztályon, leggyakrabban őket ültetik át ide. Persze ehhez az sem árt, ha kellemes külsejű, ízléses ruhákat viselő illetőről van szó. Tegyük gyorsan hozzá, hogy nőként, vagy idősebb férfiként, de egy pár tagjaként sem feltétlenül kell lemondanunk arról, hogy a megvásároltnál jobb helyre ültessenek a gépen, a későbbiekben ehhez adnak tippeket maguk a stewardessek.

Galéria: Repülő upgradeFotó: Northfoto

„83 országból 700 légiutaskísérő vett részt a Skyscanner.net utazási árösszehasonlító oldal felmérésében. Eszerint a férfiaknak, a 30-40 év közöttieknek, és az egyedül utazóknak van a legnagyobb esélye, hogy prémium ülőhelyet ajánljanak fel nekik. Az udvariasság, a törzsutas-program tagság szintén hasznos lehet" – írja a brit Daily Telegraph.

A felmérés adatai szerint az üzletembereknek is nagyon jó esélyeik vannak arra, hogy bár turistaosztályra szól a jegyük, mégis átültessék őket egy kellemesebb ülőhelyre. Erre a luxusra a legkisebb esélye egy leánybúcsúra induló csapat tagjaként van az embernek. A stewardessek többsége úgy nyilatkozott, hogy a tinédzser vagy fiatal felnőtt korú, csoportban utazó, kihívó öltözetű nőket szinte soha nem ültetik jobb helyre.

Így utazzon a jobb hely érdekében
A légiutaskísérőket arra is megkérték, hogy javasoljanak pár tippet azok számára, akik mindenképpen jobb helyen szeretnének ülni, mint amilyen jegyet váltottak. Az eredmény az alábbi tíz pontban olvasható, és bár mi nem feltétlen értünk egyet minden ponttal – a személyzet szomorú történettel nyúzása, vagy éppen a jobb hely reményében történtő jópofizás nagyon nem a mi világunk – de vannak köztük hasznos ötletek is.

1. Legyünk kedvesek és udvariasak (A felmérésben résztvevők 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ez sokat segít.)
2. Csatlakozzunk a légitársaság törzsutas-programjához (80 százalék szerint ez segít)
3. Utazzunk egyedül (72 százalék szerint az egyedül utazók kapják a jobb helyeket)
4. Ne takargassuk, ha valamilyen sérülésünk van, például be van gipszelve a kezünk (A stewardessek 65 százaléka ezt is figyelembe veszi, és jobb helyre ültet ha látja, valami bajunk van.)
5. Viseljünk csinos ruhákat (Az utaskísérők 59 százaléka szívesebben adja a jobb helyeket a jól öltözött utasoknak.)
6. Jelezzük, hogy nászúton vagyunk (Az utaskísérők 58 százaléka inkább adja friss házasoknak a legjobb helyeket, mint egy random párnak.)
7. Barátkozzunk össze a személyzettel (55 százalék úgy nyilatkozott, hogy barátnak vagy családtagnak szívesebben ad jobb helyet ha lehetősége van rá, mint egy idegennek.)
8. Utazzunk népszerűtlen időben (47 százalék nyilatkozott úgy, hogy amikor sok az üres hely a gépen, nagyobbak az esélyek, hogy átülhessünk a jobb helyekre.)
9. Meséljünk az utaskísérőnek egy szomorú történetet (35 százalék szerint ez segít abban, hogy megsajnáljanak és jobb helyre ülhessünk)
10. Nézzünk ki a lehető legjobban (Az utaskísérők 31 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesebben ad kényelmesebb ülőhelyet az ápolt, szép utasoknak.)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek