A Rolling Stones gitárosának képeiből nyílt tárlat Londonban

Ronnie Wood Nyers ösztön című kiállítása április 11-én nyílt meg a londoni Castle Fine Művészeti Galériában.

 A Rolling Stones gitárosának, Ronnie Woodnak nyílt április 11-én, csütörtökön kiállítása a londoni Castle Fine Művészeti Galériában. A tárlat a Raw Instinct (Nyers ösztön) címet viseli. Bár Ronnie Wood leginkább rockzenészként ismert, képzett festőművészről van szó: zenei karrierjének beindulása előtt elvégezte az Ealing College of Art művészeti iskolát Londonban.

Ronnie Wood az Electric Horses és What Price Tickets? című festménye előtt a londoni Castle Fine Művészeti Galériában.
Galéria: Ronnie Wood festményei
Fotó: Joel Ryan / MTI

Később sem fordított hátat a festészetnek: ahogyan a zenei karrierje felfelé ívelt, a festés és rajzolás iránt érzett vonzalma mit sem változott. Zenésztársait éppúgy megörökítette, mint barátait, családtagjait vagy éppen saját magát. A művészeti galéria ismertetője szerint Wood kedvencei és inspirálói között ott találjuk Egon Schielét éppúgy, mint Henri Matisse-t, Vincent Van Goghot vagy éppen Pablo Picassót.

Manapság Ronnie Wood éppúgy fest tájképeket, mint portrékat, absztrakt képeket és realistákat, és éppúgy alkot krétával, mint olajfestékkel, pasztellel, akrilfestékkel. Művészi stílusa attól függ, hogy milyen érzelmeket és hangulatokat akar átadni munkájával – olvasható a Castle Fine Művészeti Galéria ismertetőjében.

A galériától egyébként nem áll távol, hogy rockerek képeit mutassa be, holnap, vagyis április 13-án, szombaton például Bob Dylan retrospektív tárlat nyílik ugyanitt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek