Európába jön a világ legnagyobb óceánjárója

A világ legnagyobb óceánjárója, az Oasis of the Seas 2014-ben egy rövid őszi szezonra Európába érkezik. A nyaralók két körút közül választhatnak: az egyik egy 5 éjszakás, Barcelonából induló nyugat-mediterrán útvonal, a másik egy 7 éjszakás hajóút Barcelonától Rotterdamig.

A Royal Caribbean International bejelentette, hogy a világ legnagyobb óceánjárója, az Oasis of the Seas 2014-ben egy rövid őszi szezonra Európába érkezik. A különleges hajóóriás 2014-es európai szezonja 2013. április 11-től, vagyis holnaptól foglalható – adta hírül a Turizmusonline.hu.

Galéria: Oasis of the SeasFotó: Amy Beth Bennett / Northfoto

Az Oasis of the Seas vendégei a hajó európai tartózkodása alatt az atlanti-óceáni és nyugat-mediterrán partvidéket fedezhetik fel, emellett pedig élvezhetik az életet a hajómonstrum hét körzetre osztott közösségi terében: kipróbálhatják például a 25 méter hosszan futó drótkötélpályát, a kézzel faragott körhintát, megcsodálhatják a három emelet között lebegő Rising Tide bárt, Broadway musicaleket nézhetnek, vagy sétálhatnak egyet a több mint 12000 élő fának és növénynek otthont adó Central Parkban.

A két transzatlanti hajóút alkalmával az Oasis of the Seas utasai számára elérhető lesz a hajóóriás minden szolgáltatása és létesítménye, minden fedélzeti szórakoztató program és étkezési alternatíva. 2014. szeptember 1-jén egy 12 éjszakás, keletnek tartó hajóút indul a luxus-óceánjáró Port Everglades-i (Fort Lauderdale, Florida, USA) bázisáról Barcelonába. Egy 13 éjszakás, október 14-én induló, nyugati irányban haladó transzatlanti hajóút pedig Rotterdamból (Hollandia) Port Evergladesbe tart majd. A nyugatnak tartó transzatlanti hajóútra október 15-én Southamptonból is lehet csatlakozni.

Galéria: Oasis of the SeasFotó: Barcroft Usa / Northfoto

A világhírű hajó három európai útvonalon is közlekedik majd. A nyaralók két körút közül választhatnak: az egyik egy 5 éjszakás, Barcelonából induló nyugat-mediterrán útvonal, a másik egy 7 éjszakás hajóút Barcelonától Rotterdamig. Utóbbi végén az Oasis of the Seas szárazdokkba vonul rutinjellegű karbantartásra a Képpel Verolme hajógyárban. Ezenkívül augusztus 30-án egy 2 éjszakás, Bahama-szigeteket érintő körút, október 27-én pedig egy 5 éjszakás nyugat-európai körút indul, mindkettő Port Evergladesből és az egyik megnyitja, a másik pedig úgyszólván bezárja az Oasis of the Seas rövid 2014-es európai szezonját.

A 2009 decemberében vízre bocsátott Oasist tengerre kitalált építészeti csodaként harangozták be, 16 fedélzeti szintje van, 225 282 bruttó regisztertonna a súlya, és a vendégkapacitása kétágyas elhelyezés mellett 5 400 fő – derül ki a Turizmusonline.hu cikkéből.

Nemrégiben tengerjárón vendégeskedtünk mi is
Március végén a Travelo csapata az MSC Preziosa hajókeresztelőjén járt Genovában. Bár az a hajó is hatalmas volt a maga 139 400 tonnájával, 333 méteres hosszúságával, 18 szintjével, 1751 kabinjával, szinte eltörpül az Oasis of the Seas mellett. Eltúlzott luxusból persze a Preziosán sem volt hiány: ha érdekli beszámolónk, ide kattintson.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek