Mocskos vonatvécék, részeg tinilányok és hullák a sétahajón

Az óceánjárókra mindig kell egy temetkezési vállalkozó, a péntek esti ibizai repülőjárat sem szállhat fel légiutaskísérő nélkül, és valakinek a világ legmagasabb szállodájának ablakait is le kell pucolnia. Nem lennénk a helyükben.

Nincs könnyű dolga a Ryanair PR menedzserének, de egy péntek esti ibizai járat stewardesse, vagy a moszkvai cirkusz medveidomárja sem lennék szívesen. Az angol Daily Telegraph internetes kiadása összegyűjtötte a turisztikai szektor legvacakabb munkáit, ezekből szemezgettünk.

 

Konzul egy nyaralószigeten

 

Piálás és féktelen bulizás egy héten át: a többségnek ezt jelenti az első "felnőtt" nyaralása a haverokkal, szülői felügyelet nélkül. A ciprusi Ayia Napa, a spanyol Benidorm vagy a bolgár Napospart konzuljainak legnagyobb bánatára.

 

Galéria: A tíz legpocsékabb állás a turizmusbanFotó: Northfoto

A Telegraph persze a megvadult brit nyaralókat segítő konzuli szolgálat munkatársait említi összeállításában, de mi az összes bulis nyaralóövezet összes tisztségviselőjét sajnáljuk. Egy nap a negyven fokban az irodában, elveszett útlevelek, lekésett járatok, ellopott táskák és szórakozóhelyi balhé után a rendőrségen kikötő fiatalok miatt? Álommeló, nem?

 

Vécépucoló egy indiai vonaton

 

Hacsak nem az Orient Expresszen utazunk, vonatozás közben nem fogjuk túlzottan luxuskörülmények között érezni magunkat. Pláne nem Indiában, ahol a vonatok vécéi sokkolóan mocskosak. Aki ezeket takarítja, a legnagyobb tiszteletet érdemli – írja a Telegraph. Mondjuk, mi a MÁV vécéinek pucolóit is sajnáljuk, már ha egyáltalán vannak ilyenek.

Galéria: A tíz legpocsékabb állás a turizmusbanFotó: Khalid Rayhan / Barcroft Media / Northfoto

 

Temetkezési vállakozó egy óceánjárón

 

Az óceánjárók személyzete mindig készenlétben áll arra az esetre, ha valakinek pont az ő hajójuk lenne az utolsó útja. Kissé bizarr belegondolni, de igaz: minden nagy óceánjárón van egy ravatalozó. Itt egyszerre legfeljebb három holttestet tudnak megfelelő hőmérsékleten tárolni, amíg a kikötőbe nem ér a hajó. Ezt követően az erre kijelölt dolgozók diszkréten elszállítják a hajóról a testet, és átadják a helyi temetkezési vállalatnak

 

Medveidomár a moszkvai cirkuszban

 

Már eleve elszomorító, hogy az orosz cirkuszok jegesmedvéket tanítanak be különböző trükkökre. Abba viszont egyenesen rémisztő belegondolni, milyen lehet a munkája annak, aki estéről estére parancsolni próbál ezeknek a hatalmas állatoknak: alkalmasint még jégkorcsolyázásra is rá kell bírnia őket – írja a Telegraph. Nem is annyira biztos, hogy az idomároknak van ebben a helyzetben a legrosszabb dolga.

Melyik a legrosszabb?
Konzul egy nyaralószigeten - 32
Vécépucoló egy indiai vonaton - 1305
Temetkezési vállakozó egy óceánjárón - 31
PR menedzser a Ryanairnél - 62
Idomár a moszkvai cirkuszban - 36
Szobalány egy japán szexhotelben - 164
Fapados légitársaság alkalmazottja - 28
A turisztikai hivatal vezetője Kongóban - 55
Ablakpucoló Dubajban - 69
Stewardess egy ibizai járaton - 52

 

Stewardess egy ibizai járaton

 

Végre hétvége, péntek este, és egy gépen ülünk Ibiza felé – nem hangzik tökéletesen? A buliszigetre igyekvő, kissé illuminált utasok tucatjai számára biztosan, de egy légiutaskísérő számára ez maga a rémálom.

 

Alkalmazott egy fapados légitársaságnál

 

A fapados repülésben kétségtelenül a bepakolás a legrosszabb. Az ember kiválasztja a megfelelőnek tűnő bőröndöt, tizenkétszer leméri, hogy tényleg befér-e a rettegett fémkeretbe, majd reménykedve beáll a sorba. Aztán persze a beszállókapunál kiderül, hogy túlságosan telepakoltuk, és valamit muszáj kivennünk a bőröndből, hogy ne legyen annyira pufi.

Persze a mi helyzetünk sem túl rózsás ilyenkor, a harmadik kötött pulcsit magunkra rángatva, és a szennyes ruhákat a táskába visszatuszkolva, miközben a barátaink már rég otthagytak minket, hogy a gépen az üres helyekért harcoljanak. De egy pillanatra képzeljük el, mit érezhet az a közutálat tárgyát képező reptéri alkalmazott, akinek az a dolga, hogy minden második utassal közölje, hogy túlpakolta a csomagját, és így biztosan nem mehet fel a gépre.

 

Galéria: A tíz legpocsékabb állás a turizmusbanFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

 

PR menedzser a Ryanairnél

 

Még a legmagabiztosabb PR szakember is kétszer meggondolja, hogy a turisztikai szakma egyik legellentmondásosabb üzletembere, a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary szóvivője legyen. A kommunikációs vezető posztja az idei év elején üresedett meg, amikor is a korábbi alkalmazott – a vezérigazgató szavaival élve – "sebzetten és megverten" távozott a cégtől. Sok szerencsét kívánunk utódjának.

 

Galéria: A tíz legpocsékabb állás a turizmusbanFotó: Rann Chandric / Northfoto

 

Szobalány egy japán szexhotelben

 

Tokióban egyre divatosabbak azok a giccsesen berendezett, akár egy órára is kibérelhető hotelszobák, amiket kifejezetten hancúrozni vágyó párok részére alakítottak ki. Egy élmény lehet minden egyes pásztoróra után kitakarítani, nem?

 

Ablakpucoló Dubaj legmagasabb szállodájában

 

Tériszonya van? Semmiképp ne jelentkezzen ablakpucolónak a JW Marriott Marquis szállodába! Ez a vadiúj dubaji hotel ugyanis a világ legmagasabbja: az épület két, egyenként hetvenkét emeletes toronyból áll.

 

Galéria: A tíz legpocsékabb állás a turizmusbanFotó: Solent News Photo Agency / Northfoto

 

A turisztikai hivatal vezetője Kongóban

 

Az egzotikus dzsungel és a gorillák mellett a Kongói Demokratikus Köztársaság sajnos a korrupcióról és a háborúról ismert. Így aztán igazán nehéz dolga van annak, aki a turisták számára szimpatikussá akarja tenni az országot. Főleg, hogy a térség nagy részét utazásra nem ajánlottként tartják számon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek