Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán

Nemcsak Prága nevezetességeit, de cseh sörgyárakat, komplett sörtúra útvonalakat és a legfontosabb 100 sörözőt is végigjárhatjuk egy alkalmazás segítségével. Prágai alkoholtúra mobilon.

Nemrég írtunk arról a különleges fotósorozatról, amely legújabb darabjában Prágát mutatta be hatalmas 360°-os, 2600 különálló képből álló panorámaképen. Mert Prága valóban az egyik legkedveltebb európai főváros, festői környezete, látnivalói és építészete mellett a kulturális élet részévé vált sörözői is intenzíven csalogatja a turistákat. Egy szegedi mobiltelefonos applikációk gyártásával foglalkozó cég is erre épített, amikor legyártotta Prágai Sörtúra nevű mobil alkalmazását, mondván, hogy egy prágai utazásról így minden vélemény, tapasztalat és megélt élmény is megmaradhat. 

Fotó: Francesco Crippa / FlickrCC

Az alkalmazásban több mint 100 sörözőről kapunk képekkel illusztrált, részletes leírást, kerületek szerint és abc sorrendben feltüntetve. Az app használói értékelhetik a sörözőket, a bejárt útvonalról pedig a véleményüket és fotóikat is megoszthatják egymással.

A sörözők mellett megismerhetik a legfontosabb cseh sörgyárakat, tematikusan felépített sörtúrák között válogathatnak, vagy akár maguk is összeállíthatnak egy útvonalat. Az alkalmazás angol, német és orosz nyelven is letölthető Android, Windows és iOs platformra is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek