Egymilliárd dollár otthon felejtett ruhákra

Egy brit felmérés szerint minden második nyaralni induló otthon felejt valami hasznosat - a fürdőruhák, napszemüvegek, kardigánok állnak a toplista élén. A célállomáson pótolt ruhadarabokra összesen több mint 680 millió fontot, vagyis egymilliárd dollárt költenek a szigetország lakói.

Akármennyire is igyekszik az ember mindent észben tartani, gyakran előfordul, hogy valami otthon marad a nagy indulás előtti kapkodásban. Nem tudunk mást tenni ilyenkor, mint beszerezni a célállomáson az elfelejtett fürdőruhát vagy gumipapucsot. Egy brit felmérés adatai szerint a szigetország lakói megdöbbentően sokat, összesen mintegy 684 millió fontot költenek nyaranta otthon felejtett ruhadarabokra, használati tárgyakra.

 

Otthon maradt a pizsama?
Galéria: Otthon hagyott cuccok
Fotó: Design Pics / Northfoto

A nyaralást tervező britek fele egyébként úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen otthon felejtenek valami nagyon fontosat. Annak ellenére, hogy idejük bőven lenne átgondolni a legfontosabbakat: átlagosan hét órát töltenek pakolással a jól megérdemelt vakáció előtt – írja a Skift.com.

A válaszadók 82 százaléka nagyon stresszes helyzetnek írta le a pakolást, és minden ötödik ember azt mondta, azt dobja be a bőröndjébe, ami épp a keze ügyébe kerül. De a másik véglet is igen gyakori: tízből hat brit utazó azt állította, hogy katonás rendben, meghatározott koreográfia alapján pakol össze a nyaralásához, pontos lista alapján.

Az összepakolás módszerétől függetlenül a válaszadók kétharmada megközelítőleg hat olyan ruhával, és három pár olyan cipővel tér haza, amit egyszer sem viselt nyaralása során. Van amiből túlpakolnak az utazók, és van, ami fontos, mégis kimarad a bőröndből. Ezek a következők: úszónadrág, pulóver, kardigán, bikini, nyáriruha, napszemüveg, rövidnadrág, fehérnemű, kabát, cipő. Már értjük, miből jön össze az a 684 millió font.

Ön hogyan pakol?
Ami a kezem ügyébe kerül, bedobom. Nem szokott hiányozni semmi. - 3
Ami a kezem ügyébe kerül, bedobom. Rendszeresen otthon marad valami. - 3
Meghatározott rendszer szerint pakolok, nem is marad otthon semmi. - 42
Meghatározott rendszer szerint pakolok, de így is van, hogy otthon marad valami. - 30
Más pakol helyettem. - 6
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek