Csigák és ottfelejtett anyuka a hotelszobában

Kardot, kígyót, készpénzt, de szexjátékokat és családtagokat is felejtettek már szállodai szobákban a feledékeny vendégek egy felmérés szerint.

Utazásaim legstresszesebb pillanatai közé tartozik, mikor kapkodva elhagyom a lakásomat, illetve amikor összepakolok, és kicsekkolok a hotelből, vagy leadom a kulcsot a bérelt lakás tulajának. Kattog az agyam: mit hagytam otthon, vagy mit felejtek el hazavinni magammal? Mivel ennyire kényszeresen aggódom ezen, általában minden rendben megy, legrosszabb esetben is csak egészen apró dolgok vesznek vagy felejtődnek el.

Ha az egész család utazik, könnyebben ottmarad valami
Galéria: Feledékeny vendégek
Fotó: Northfoto

Úgy tűnik, mások ennél sokkal lazábban kezelik ezt a kérdést: a New Zealand Herald internetes kiadásának cikkében idézett felmérés szerint emberektől és állatoktól kezdve a legdrágább értéktárgyakig mindent felejtettek már a szállodák szobáiban.

A felmérést a Lastminute.com utazásfoglaló oldal készítette, több száz hotelt kérdeztek meg, mit felejtettek már náluk az utazók. A megkérdezett szállodák szerint egyre többen felejtik kütyüiket a szobákban: a válaszadó intézmények 23 százalékában hagytak már ott iPad-eket, laptopokat, okostelefonokat.

Ön felejtett már hotelszobában...
állatot?-2
embert?-10
készpénzt?-12
kütyüt?-76
olyan tárgyat, amiért nem mert visszamenni?-24
egyebet? (írja meg kommentben, mi volt az!)-61

Az európai hotelekben egészen más ottfelejtett eszközöknek a száma emelkedett meg: 11 százalékukban találtak takarításkor elhagyott szexjátékokat és potencianövelő gyógyszereket.

Washingtonban 12 000 dollárnyi készpénz maradt az egyik hotelszobában, egy rendőr a jelvényét és a fegyverét felejtette egy Las Vegas-i szállóban, New York-ban pedig egy gazdátlan menyasszonyi ruhát találtak az egyik szálloda szobájában. Az értékes tárgyak mellett élőlényeket is gyakran felejtenek a szobákban: Milánóban egy vendég a kutyáját, egy budapesti hotelben valaki a csigáit, Washingtonban pedig egy kígyót felejtettek ott.

Budapesten csigákat találtak az egyik szobában
Galéria: Feledékeny vendégek
Fotó: . Antasphoto Tips Rf / Northfoto

De állatok mellett embereket is hagytak már különböző szálláshelyeken a kicsekkolás után: Prágában egy üzletember a feleségét felejtette a hotelben, és egyedül hajtott a reptérre, Dublinban pedig valaki az anyukáját hagyta a szobában és nélküle távozott.

Ön felejtett már valamit vagy valakit hotelszobában? Szavazzon, vagy írja meg élményeit kommentben, esetleg az olvir@travelo.hu-ra!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek