A párizsi a legbunkóbb reptér Európában

  Ha Londonba utazunk, szinte mindegy melyik reptérre érkezünk, nem lesznek túl kedvesek az alkalmazottak. Párizsba szintén ne a barátságos személyzetért menjünk. Koppenhágában vagy Edinburgh-ban viszont számíthatunk pár jó szóra.

  A London Luton repteret választották meg az Egyesült Királyság legbarátságtalanabb légikikötőjének a Skyscanner.net utazási árösszehasonlító oldal olvasói. Európában Párizsban, a Charles de Gaulle-on a legrosszabb a helyzet ilyen szempontból – sőt, más egyéb tényezők figyelembevételével is sokan ezt tartják a legrosszabb reptérnek a világon. A szigetország legbarátságosabbja egyébként Edinburgh reptere lett, Európáé pedig Koppenhága.

  Koppenhága reptere Galéria: Bunkó vs kedves repterekWikimedia Commons

   A becsekkolásnál még mogorvák, a duty free shopban már kedvesek

  Az oldal több mint ötszáz utazót kérdezett meg arról, mennyire találja barátságosnak az egyes brit, illetve európai repterek személyzetét. Helyszíntől függetlenül minden reptérről elmondható, hogy a felmérésben részt vevők véleménye szerint a check-in pultoknál dolgozók elég mogorvák, a biztonsági ellenőrzés után azonban megváltozik a hangulat: a boltok és éttermek személyzete mindenhol nagyon kedves a többi alkalmazotthoz képest.

  Melyik reptéren a legbunkóbbak?
  Párizs, Charles De Gaulle - 205
  Moszkva - 37
  Isztambul - 9
  London, Heathrow - 37
  Madrid - 8
  Budapest - 123

  A nagy-britanniai eredményeket nézve eléggé úgy tűnik, hogy a Londont kiszolgáló öt reptér bármelyikéhez is legyen szerencsénk, túlzottan kedves alkalmazottakkal nem lesz dolgunk. A Skyscanner felmérése szerint ugyanis az öt leggorombább reptér közül négy a londoniak közül kerül ki. Ezek a már említett Luton – ez a legrosszabb –, Stansted, Heathrow és Gatwick. Az ötös lista utolsó helyezettje pedig Birmingham lett. Ezekkel szemben az évente hárommillió utast kiszolgáló London City Airport csak egy kicsivel maradt le a legbarátságosabbak top5-ös listájáról – a hatodik lett. A brit repterek legbarátságosabbja egyébként az edinburgh-i, majd Newcastle, Manchester, és az észak-ír Belfast két reptere, az International és a City követik.

  Már megint a párizsi reptér a legrosszabb

  Európában a kontinens második legforgalmasabb reptere, az éves szinten hatvan millió utast kiszolgáló párizsi Charles De Gaulle reptér lett a legbunkóbb. A legegyszerűbb kérdésekre is udvariatlan válaszokat adó személyzetet, és a biztonsági ellenőrzés előtt képződő végeláthatatlan sorokat említették a legtöbben a francia főváros repterének legfőbb negatívumaiként.

  Párizs, Charles de Gaulle Galéria: Bunkó vs kedves repterekWikimedia Commons

   A gorombasági lista második helyezettje a moszkvai, harmadik az isztambuli reptér lett. Negyedik helyre európai szinten is sikerült bekerülnie a londoni Heathrow-nak, ötödik helyen pedig Madrid végzett ezen a nem túl hízelgő listán.

  A legbarátságosabb reptér a koppenhágai lett, majd az amszterdami, és a stockholmi követi. Valamit tudhatnak a kedvességről ott északon. Azért a déliek se maradtak le nagyon, a negyedik legbarátságosabb személyzettel a barcelonai reptér büszkélkedhet. Végezetül, az ötödik helyet a frankfurti reptér dolgozóinak sikerült megkaparintani.

  Önök mit tapasztaltak, hol figyelnek a legkevésbé arra a reptéren dolgozók, hogy kedvesek legyenek miközben a munkájukat végzik? És hol érték a legjobb élmények? Szavazzanak, vagy ha favoritjuk nincs a listán, írják meg kommentben!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!