A párizsi a legbunkóbb reptér Európában

Ha Londonba utazunk, szinte mindegy melyik reptérre érkezünk, nem lesznek túl kedvesek az alkalmazottak. Párizsba szintén ne a barátságos személyzetért menjünk. Koppenhágában vagy Edinburgh-ban viszont számíthatunk pár jó szóra.

A London Luton repteret választották meg az Egyesült Királyság legbarátságtalanabb légikikötőjének a Skyscanner.net utazási árösszehasonlító oldal olvasói. Európában Párizsban, a Charles de Gaulle-on a legrosszabb a helyzet ilyen szempontból – sőt, más egyéb tényezők figyelembevételével is sokan ezt tartják a legrosszabb reptérnek a világon. A szigetország legbarátságosabbja egyébként Edinburgh reptere lett, Európáé pedig Koppenhága.

Koppenhága reptere Galéria: Bunkó vs kedves repterekWikimedia Commons

 A becsekkolásnál még mogorvák, a duty free shopban már kedvesek

Az oldal több mint ötszáz utazót kérdezett meg arról, mennyire találja barátságosnak az egyes brit, illetve európai repterek személyzetét. Helyszíntől függetlenül minden reptérről elmondható, hogy a felmérésben részt vevők véleménye szerint a check-in pultoknál dolgozók elég mogorvák, a biztonsági ellenőrzés után azonban megváltozik a hangulat: a boltok és éttermek személyzete mindenhol nagyon kedves a többi alkalmazotthoz képest.

Melyik reptéren a legbunkóbbak?
Párizs, Charles De Gaulle - 205
Moszkva - 37
Isztambul - 9
London, Heathrow - 37
Madrid - 8
Budapest - 123

A nagy-britanniai eredményeket nézve eléggé úgy tűnik, hogy a Londont kiszolgáló öt reptér bármelyikéhez is legyen szerencsénk, túlzottan kedves alkalmazottakkal nem lesz dolgunk. A Skyscanner felmérése szerint ugyanis az öt leggorombább reptér közül négy a londoniak közül kerül ki. Ezek a már említett Luton – ez a legrosszabb –, Stansted, Heathrow és Gatwick. Az ötös lista utolsó helyezettje pedig Birmingham lett. Ezekkel szemben az évente hárommillió utast kiszolgáló London City Airport csak egy kicsivel maradt le a legbarátságosabbak top5-ös listájáról – a hatodik lett. A brit repterek legbarátságosabbja egyébként az edinburgh-i, majd Newcastle, Manchester, és az észak-ír Belfast két reptere, az International és a City követik.

Már megint a párizsi reptér a legrosszabb

Európában a kontinens második legforgalmasabb reptere, az éves szinten hatvan millió utast kiszolgáló párizsi Charles De Gaulle reptér lett a legbunkóbb. A legegyszerűbb kérdésekre is udvariatlan válaszokat adó személyzetet, és a biztonsági ellenőrzés előtt képződő végeláthatatlan sorokat említették a legtöbben a francia főváros repterének legfőbb negatívumaiként.

Párizs, Charles de Gaulle Galéria: Bunkó vs kedves repterekWikimedia Commons

 A gorombasági lista második helyezettje a moszkvai, harmadik az isztambuli reptér lett. Negyedik helyre európai szinten is sikerült bekerülnie a londoni Heathrow-nak, ötödik helyen pedig Madrid végzett ezen a nem túl hízelgő listán.

A legbarátságosabb reptér a koppenhágai lett, majd az amszterdami, és a stockholmi követi. Valamit tudhatnak a kedvességről ott északon. Azért a déliek se maradtak le nagyon, a negyedik legbarátságosabb személyzettel a barcelonai reptér büszkélkedhet. Végezetül, az ötödik helyet a frankfurti reptér dolgozóinak sikerült megkaparintani.

Önök mit tapasztaltak, hol figyelnek a legkevésbé arra a reptéren dolgozók, hogy kedvesek legyenek miközben a munkájukat végzik? És hol érték a legjobb élmények? Szavazzanak, vagy ha favoritjuk nincs a listán, írják meg kommentben!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek