Tuti ajándéktippek világutazó pasiknak

Minek örül egy sokat utazó férfi? Kamerás síszemüvegnek, búvártanfolyamnak vagy napelemes kütyütöltőnek biztosan jobban, mint egy huszonnyolcadik nyakkendőnek.

Mindig csak könyv, pulcsi, nyakkendő, meg szesz? Ha életünk párja, családunk férfitagjai, esetleg haverjaink odavannak az utazásért, ne szúrjuk ki szemüket a szokásos unalmas ajándékokkal. Válasszunk valami olyat, amiben az utazásaik során is örömüket lelhetik. Íme néhány ajándékötlet karcsú és tömött péntárcához egyaránt.

 

Ruha alatt hordható táska

 

Ha nem csak Svájcba utazik az illető, hanem mondjuk a harmadik világba is, esetleg gyakran megfordul a nyolckerben, jól jöhet egy rejtett táska. Paranoid ismerősünk, Armitage így óvja értékeit utazás közben: "Teljesen testre simuló övtáskát használok, amibe gyakorlatilag minden belefér (pénz, iratok, telefon) ráhúzom a pólómat, pulóveremet kívülről, és kész, nem is látszik. Mondjuk, ha már körbevettek és szedik le az emberről a dolgokat, akkor mindegy. De amíg ez nem történik meg, egy ilyennel lehet szaladni, mászni, ugrani, szabad marad a kezed és mivel nem látszik, nem ingerli mások kapzsiságát" – mondja.

A lényeg tehát, hogy a választott darab legyen testre simuló, lapos, és lehetőleg erős kivitelű, Armitage a Hedgren táskákra esküszik. Azért jobb egy ilyen, mint egy kiálló, ormótlan, sok esetben kényelmetlen övtáska, mert azt egy pillanat alatt levághatják az emberről. Városi gerilláknak lábra csatolható változat is létezik.

 

Forrás: Travelo

Lelőhely: A NomadSportnál egy teljesen egyszerű, övre csatolható darabot találtunk 2190 forintért, lábra csatolhatót ugyanitt 2490 forintért. Egy fokkal jobban kidolgozottnak tűnőt láttunk itt, 2990 forintért.

 

HD-kamerás síszemüveg

 

A pasid nagy snowboardos, vagy síbajnok? Eddig csak hencegni tudott a nagy siklásokról és ördögi trükkökről? Ha igen, neki találták ki a Liquid Image síszemüveg-kamera kombóit. A szemüveg 136 fokos nagylátószögű objektívvel rendelkezik, hogy minden eseményt rögzíteni tudjon síelés vagy boardozás közben. A remek felvételeket (12 megapixeles állóképeket, és HD felbontású videókat) gyártó hibrid ráadásul nem csak okos, de elég jól is néz ki, így a dizájnnal sem lesz baj. A kütyü maximum 32 GB-os mikro SD/SDHC kártyával bővíthető, gyárilag egy 4GB-os mikro SDHC kártya tartozik hozzá.

 

Forrás: Travelo

Lelőhely: Leginkább webshopokban, az eBay-en például 248 dollárt kóstál egy ilyen.

 

GPS

 

Nehezen tudunk elképzelni olyat, aki imád utazni, még sincs GPS a telefonjában, de hátha akad ilyen. Az már valószínűbb, hogy egy régi darabot kéne újabbra cserélni. Két tippünk közül az egyik egy barátságosabb árú, a másik pedig egy drágább Garmin készülék.

 

Forrás: Travelo

Garmin Nüvi 2300 alapgépet olyasvalakinek vegyük ajándékba, aki nem szereti a túlbonyolított dolgokat. Ha GPS kell, akkor az eszköz navigálni tudjon, és ne legyen csak azért drága, mert telepakolták mindenféle teljesen felesleges funkcióval. Ez a kütyü pont ilyen, gyárilag 25 kelet-közép-európai térképpel, 1 év garanciával, 10,9 cm-es, szélesvásznú kijelzővel, lopásgátlóval és MicroSD bővítőhellyel. Az edigitalnál például 36 900 forintot kérnek ezért a masináért, de máshol is hasonló árfekvésben lehet kapni. A korral haladó, de a bonyolult dolgoktól tartózkodó apukáknak például zseniális ajándék lehet.

Ön melyiknek örülne?
Kamerás síszemüveg - 12
Okos GPS - 5
Egyszerű GPS - 2
Napelemes töltő - 11
Pótakku - 0
Rejtett táska - 6
Búvárlecke - 6
Inkább a nyakkendő - 2

 A Garmin Nüvi 2460 LMT teljes Európa térképpel, és teljes élettartamig díjmentes frissítési joggal már komolyabb szerkezet, így ennek megfelelően mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk érte. Az Edigitaltól például 69 900 forintért vihetjük el, cserébe rengeteg funkcióval segíti a navigációt ez a 12,7 cm képátlójú készülék. Bemondja az utcaneveket (bár ez egyelőre magyar nyelven sajnos nem érhető el), automatikusan rendszerezi az úticélokat a hatékony bejárás érdekében, telefonunkat ki tudja hangosítani, segít a megfelelő sávba besorolni. Sőt, információt tud adni az út során várható akadályokról, dugókról – és persze kerülőutat is javasol. De abban is segít, hogyan legyünk takarékosak: az ecoRoute funkció kiszámítja, mely útvonalon fogyasztja autónk a legkevesebb üzemanyagot. De a Nüvi 2460 városban, gyalogszerrel és tömegközlekedéssel közlekedőknek is segítségére van, ezért városnézéshez is magunkkal cipelhetjük.
Lelőhely: Tapasztalataink szerint az Extreme Digital elég jó árakon dolgozik, és Budapest több pontján, illetve vidéken is vannak boltjaik. No meg persze házhoz is szállítanak.

 

Napelemes telefontöltő, akksis kütyütöltő

 

Út közben mindig a lehető legrosszabbkor merül le az ember telefonja, kamerája és egyéb elektronikus biszbaszai. Ha nem a sarkvidéki éjszaka birodalmába indultunk, sokat segíthet a napelemes töltő, amivel életet lehelhetünk mobilunkba. A Conrad elektronikai bolt sok egyéb mellett ilyet is kínál, 12 990 forintért. Ha a napelem helyett a hordozható akkumulátorok a szimpatikusabbak, ugyanitt 6990 forintért aprócska, hordozható, telefon, mp3 lejátszó, fényképezőgép és egyebek töltésére alkalmas aksival is örömet szerezhetünk.

Lelőhely: Conrad

 

Búvártanfolyam

 

Mindig is vonzotta a tenger élővilága, de sosem mert belevágni a búvárkodásba? Fizesd be egy kétórás próbamerülésre 9900 forintért, ahol megismerkedhet a búvárfelszereléssel, a víz alatti légzéssel, és azzal, hogyan kommunikálnak a búvárok a víz alatt. Maga a tanfolyam már drágább mulatság, egy alap búvártanfolyam 49 900 forintnál kezdődik, de feledhetetlen élményhez segíti hozzá azt, aki ezt kapja ajándékba, az tuti.

 

Forrás: Travelo

Lelőhely: Rengeteg búváriskola működik hazánkban, Moon az Elite Divers-t ajánlja, mert ott vizsgázott, illetve a Marlin Búvár Sportegyesületet, mert szeretjük őket.

 

A világ összes országában bedughatja

 

Az SKROSS World Travel Adapterjét több díjjal is kitüntették: 2010-ben például az év terméke volt. Nem véletlenül, hisz gyakorlatilag a világ összes konnektorához megfelelő Olaszországtól, Kínán át az Egyesült Államokig. Ez a legbiztonságosabb módja a hordozható eszközök falba dugdosásának, legyen szó borotváról, hajszárítóról, kameráról, notebookról vagy telefontöltőről. Üzletembereknek klassz ajándék lehet.

 

Forrás: Travelo

Lelőhely: A cég webshopjában modelltől függően 23-40 euró között tudjuk megrendelni. A postaköltség 14,50 euró, ezt kalkuláljuk bele az árba, és rendeljük meg időben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek