Videó: Ilyen boldogan fürdőzik a budapesti állatkert elefántja

Vannak, akiknél már elindult a strandszezon és boldogan vetik bele magukat a habokba. Így tett a minap a Fővárosi Állat- és Növénykert ázsiai elefántbikája, Assam is, aki boldogan pancsolt a medencéjében.

Az elefántok imádnak fürdeni - illusztrációForrás: Fővárosi Állat-és Növénykert Facebook oldala

Az intézmény egy bájos 1 perces videót tett közzé a közösségi oldalain, aminek Assam, az elefántbika a főszereplője, amint a saját és a látogatók örömére nagy fröcsköléssel és trombitálással élvezi a fürdést.

Assam játékos óriás hírében áll, egyszer lencsevégre kapták az elefántok csodacsatárát, amint egy nem szokványos méretű labdával focizik a kifutójában.

Assam közel 15 éve érkezett Belgiumból az európai tenyészprogram keretében. A ma már 24 éves ázsiai elefántbika hamar beilleszkedett budapesti otthonába. Az 5 és fél tonnás szelíd óriás Angele-t kapta társául, akivel eddig 3 közös utódot – Ashát, Arunt és Samut – nemzettek.

Tudtad, hogy az elefánt ormánya rendkívül sokoldalú szerv? Az elefánt levegővételre, szaglásra, kéz helyett fogásra használja, segítségével enni és inni is tud. Közvetlenül inni azonban nem lehet vele, a vizet az ormányból a szájába spricceli. Az ormány tartásából az állat érzelmeire is következtetni lehet – írja az allatkertialapitvany.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek