Tavaszi zsongás Siófokon!

2024-ben is színes programokkal üdvözöli a tavaszt Siófok! A Balaton parti város élményekkel teli kulturális és családi rendezvényeket, aktív kikapcsolódási lehetőségeket, gasztronómiai különlegességeket és ezernyi csodát kínál a szikrázó tavaszi időszakban.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Húsvéti Nyuladalom Siófokon! – Ingyenes tavaszi, családi programkavalkád március 29. és április 1. között Siófok Fő terén. Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojáskvíz, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat Siófokon.

A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group’N’ Swing zenekar. A Balaton Táncegyüttes jóvoltából igazi hagyományőrző locsolkodásban is része lehet az érdeklődőknek, és megkóstolhatják a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicsét is az eseményen.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Nagypénteken délelőtt a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség együtt tart közösmentési bemutatót a Víztorony tövében, ahol a „Város Hősei” látványos gyakorlattal hívják fel a figyelmet a biztonságra és a megelőzés fontosságára. Az estét a Pavane Zászlóforgatók színes felvonulása alapozza meg, majd a Hot Jazz Band magyar filmslágerei csendülnek fel és nyitják meg az ünnepi eseményeket. A Levendula és Csupa-Csoda játszóház gyermekfoglalkoztatói, a kézműves vásár, a gasztro kitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Szombat délelőtt a kisebbeket a Lóca Együttes Húsvéti gyermekkoncertje várja a színpadnál, majd a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében a rendezvény látogatói is közreműködhetnek. Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Mihályi Réka várja a gyerekeket, este pedig felejthetetlen koncertet ad Zoltán Erika.

Húsvétvasárnap hetedik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről, a verseny végén elkészül a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicse a Fő téren. Délután a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lesz a színpadon a kicsik legnagyobb örömére, este pedig a Group’N’ Swing zenekar Gatsby Night koncertje gondoskodik a fergeteges hangulatról.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják a rendezvény látogatóit. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol igazán autentikus élményt nyújt a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázó bemutató a Balaton Táncegyüttessel, délután kisállat-bemutató és a Zabszalma együttes zárja a siófoki húsvéti kavalkád programját.

Színes, változatos kulturális, szabadidős és gyermekprogrammal várja a városba látogatókat a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, valamint a Kálmán Imre Művelődési Központ. Március 22-től egészen április 29-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol kiállítások, könnyűzenei, komolyzenei előadás, filmvetítések és családi programok közül válogathattok a Kálmán Imre Művelődési Központ szervezésében.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

Városszerte kitűnő éttermek, bisztrók, fagyizók és cukrászdák tarkítják a séta és kerékpáros útvonalakat, ahol kiváló ételekkel, helyi gasztrotermékekkel és igazi balatoni hangulatot árasztó teraszokkal várják az érdeklődőket a tavaszi napsütésben. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már 3 alkalommal is megrendezésre kerül a GasztroFok kulináris körutazás Siófokon esemény. Először április 12-14. között a GasztroFok tavasz esemény keretében érdemes minél több helyszínre ellátogatni, megismerkedni a helyi vendéglátóhelyek által kínált ízvilággal és élni az adott alkalom kedvezményes ajánlataival. Az aktivitásban részt vesznek helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gurmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is, bemutatva Siófok helyét az ország és a régió gasztrotérképén.

A Sió partján kilométereken át húzódó szakaszon és a Balatoni bringakörút várost érintő útvonalain felejthetetlen panoráma mellett hódolhatunk a kerékpározás örömeinek, kiváló családi program vagy baráti kikapcsolódás részeként. Siófok ikonikus parkjai és pompás virágágyásai a tavasz színeivel és illatával kápráztatják el a pihenni érkezőket, mindezt felejthetetlenné teheti egy sétahajózás vagy a megújult Rózsakertben és Isztria sétányon tett séta és az egyedülálló szín és hangjátékkal kiegészített Balaton parti szökőkút. Csodás természeti értékeivel és hűs erdei sétaútvonalakkal várja a kirándulókat a Töreki Természetvédelmi terület, a Cinege pihenővel és a madármegfigyelő toronnyal.

A sima víztükör, a természet csendje és páratlan panoráma nyújt kikapcsolódást a partszakasz több pontján a vitorlázás, a SUP, kajak vagy épp a horgászat szerelmeseinek, Siófok ikonikus épülete a Víztorony pedig különleges panorámával és kiállításokkal kápráztat el. Fedezd fel Siófok varázsát! 

Itt kezdődik a Balaton!  Siófok egész évben vár!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek