Ingyenes vasárnap az egész családnak a Néprajzi Múzeumban

Amint a Néprajzi Múzeum sajtóanyagában írták, az intézmény minden évben felidézi Xántus János 1872. március 5-i igazgatóőrré történő kinevezését, mivel Xántus ázsiai expedíciója során gyűjtött hatalmas állattani anyagából, valamint 2500 darabos, párját ritkító kelet-ázsiai és borneói etnológiai gyűjteményéből hozta létre a Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályát. Ezzel pedig lefektette a későbbi Néprajzi Múzeum alapjait. Az ünneplés tehát ma már hagyomány!

Forrás: Néprajzi Múzeum / Facebook.com

A 151. évforduló alkalmából, március 5-én csaknem 30 izgalmas programon keresztül tekinthetünk be a szakmai munka eredményeibe és kulisszatitkaiba.

A késő délutánba nyúló rendezvényen lesz Térzene, Tárgysorakozó, MeseMatiné, keresőját "150-nel a Föld körül" címmel (nyereményekkel) rendes és rendhagyó tárlatvezetések Őze Áron és Medveczky Balázs színművészekkel, emléktáblaavatás Fekete Ernővel, könyvbemutató, előadások, beszélgetések, mozi, új filmfesztivál pályázat, workshop a fenntarthatóság jegyében, új interaktív digitális kiállítás, sok zene és meglepetés flashmob a Liget Táncakadémiával. A zenei alapot a Söndörgő adja, de ott lesz a helyszínen a Momentán Társulat is.

Ezen a különleges napon, a múzeum raktárai és restaurátor műhelyei is megnyílnak, és amit még jó tudni, hogy a siket és nagyothalló látogatók jelnyelvi tárlatvezetésre is készülhetnek. A Néprajzi Múzeum alapításának 151. évfordulójának ünneplést március 5-én tartják 10-től 18 óráig; helyszínek a Múzeum főépülete és a Néprajzi Múzeum Gyűjteményi Központja. A teljes programot órákra lebontva a neprajz.hu oldalon találjátok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek