Fényvonattal a budai hegyekbe a téli szünetben és újévkor is!

A december közepi bemutatkozás sikere után ismét fényvonatozásra invitál a Gyermekvasút a téli szünetben. December 30-án, 31-én, valamint január 3-án, 6-án és 8-án este az egyik feldíszített karácsonyi kocsiból és az Mk48-as dízelmozdonyból álló különleges szerelvény közlekedik a napi utolsó menetrendszerinti járatokban, Hűvösvölgyből 16:10-kor, Széchenyihegyről 17:03-kor indul. A szerelvény érdekessége, hogy mindkét jármű ünnepi fényekbe burkolózva indul erdei útjára a sötétben.

Forrás: MÁV

De a különleges járatokon kívül a téli szünet végéig mindennap várja a kirándulókat a Gyermekvasút. Bár a fénykocsik csak a sötétben futnak a síneken, az ünnepi díszbe öltöztetett járművek a január 8-ig óránként indulnak a végállomásokról. A felnőtt egyirányú jegy 1000 forint, az átszállójegy pedig 1800 forint; a gyermek menetjegy 500 forint, az átszálló 900 forint.

Szilveszter napján, vagyis december 31-én, valamint január 7-én és 8-án forgalomba áll hazánk legöregebb C50-es dízelmozdonya is, nosztalgiavonatával naponta kétszer indul majd a végállomásokról - írják a Máv-csoport oldalán.

Arra kell csak figyelni, hogy újév napján változik az üzemidő, vasárnap az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek