Kétszeres magyar rekordkísérlet, teaművészettel és japán dobosokkal

A Kálvin téren, japán dobosok produkciója nyitja meg egy kétszeres magyar rekordkísérlet felállítását okktóber 18-án 16 órától. A tradicionális japán teaművészet eszközeit Európában egyedülálló méretűre nagyították fel a szervezők.

ChasenForrás: Matcha Tsuki / Press

Hazánk legnagyobb csészéjét és matcha habosító eszközét mutatják be, melyekkel egy Urasenke teaművész készíti el a japánok zöld aranyának is hívott italt. A látványos bemutatóra érkezőket ingyenes teakóstoló is várja.

A Kálvin téri matcha teázó, a Matcha Tsuki - melynek megnyitásáról korábban már mi is írtunk - előtti terasz egy délutánra két magyar rekordkísérlet helyszínévé alakul. Az eseményen egy hatalmas chawan és egy méretben ehhez passzoló chasen lesz látható.

A chawan (ejtsd: csáván) egy széles szájú kerámia edény, amelybe az átszitált, porrá őrölt zöld tealevelek, vagyis a matcha kerül. Forró vizet öntenek rá, majd egy bambuszból készült keverő, a chasen (ejtsd: császen) segítségével habosítják fel és keverik csomómentesre.

ChawanForrás: Matcha Tsuki / Press

A szakma kiemelkedő alakja, Rajzó-Kontor Kornélia, Urasenke teaművész vezeti majd a performance-t, aki egy különleges előadással is készül az eseményre. Az autentikus hangulatról a Taiko Hungary Japándob Egyesület gondoskodik. Tökéletesen kivitelezett előadásmód és látványos show-elemek teszik majd igazán hatásossá a két-három szólamban megszólaló dob előadást. A résztvevők nemcsak szemtanúi lehetnek két magyar rekordkísérletnek, hanem ingyenesen megkóstolhatják a matcha teát is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek