Rovarvér fog folyni Felsőtárkányban, mikor eljön a Denevéréj

A Denevérek éjszakája elnevezésű program célja, hogy elolszlassa a denevérekkel kapcsolatban kialakult tévhiteket és előítéleteket.

Budapesten a II. kerületben is van egy két denevérünk, amik este megeszik az erkélyt terrorizáló rovarokat, már köszönünk is egymásnak - a szerk.Forrás: ©András Attila Takács Photography / Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A hazánkban előforduló 28 faj és ezek populációi ugyanis sérülékenyebbek, mint gondolnánk, védelmük pedig kiemelkedően fontos, hiszen rovarfogyasztásukon keresztül kulcsszerepet játszanak az ökológiai rendszerek egészséges működésében.

Mivel természetes élőhelyük gyakran megsemmisül az erdőirtások és tarvágások miatt, így sokszor az ember közelébe kényszerülnek, ezért is fontos hogy az állat-ember konfliktusok csökkentése érdekében jobban megismerjük ezeket a „nemszeretem" állatokat.

Ebben igyekszik segíteni a Európai Denevéréj alkalmából, az Európa szerte megrendezésre kerülő, denevéreket bemutató és népszerűsítő programhoz csatlakozó Denevérek éjszakája is, amit Felsőtárkányban, a Nyugati Kapu Oktató-és Látogatóközpontban rendeznek augusztus 27-én szombaton, 17:30-tól - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A felvétel az előző évi eseményen készültForrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook.com

Az első programpont Gombkötö Péter gerinces zoológiai szakreferens előadása lesz a denevérekről, majd a szervezők kézműves foglalkozást tartanak kicsiknek és nagyoknak a témában, 19:30-tól pedig jön a program igazán interaktív része, a denevérek hálózása, illetve megfigyelése hangdetektorral és hőkamerával.

A délutáni-esti programról tudni kell, hogy ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az erdein@bnpi.hu e-mailcímen lehet megtenni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek