A remény egy kis szőrös jövevény képében született meg ebben az angliai állatparkban

A Pixar animációs filmstúdió legújabb moziában, a Pirula Panda (Turning Red) című filmben a főszereplő kínai-kanadai kislány egy hatalmas vörös pandává változik, ha izzasztóvá vagy stresszessé válnak számára a dolgok. A nagy vörös és imádnivaló karakter az igazi vörös pandákra, és azok veszélyeztetett mivoltára is ráirányította a figyelmet.

Forrás: ©Pixar

De a vörös panda történet itt még nem ért véget. Az angliai Hertfordshire-ben található Paradise állatparkban ugyanis pont az animációs film megjelenésévell egyidőben született meg egy apró kis vörös panda, akit az állatpark minden tagja a remény szimbólumaként emleget.

A vörös panda mama, Tilly július 16-án adott életet a kis kölyöknek, ami a Little Red nevet kapta. Születését az állatkert megfigyelő kamerája is felvette. De nem emiatt lett ő a park reménysége.

Tilly-nek ugyanis négy év kellett, hogy végre vemhes legyen, ami egy édes bús pillanat volt az állatkert számára, mivel társa Nam Pang egy hónappal azelőtt elpusztult, mint a kis jövevény megszületett volna - olvasható a Theguardian.com

Little Red a születése utánForrás: Robert Killips/PA

Az állatkert szóvivője szerint Little Red születése egy tragikus és szívszorító történet gyönyörű befejezése, a hím betegséggel való küzdelme és pusztulása ugyanis az egész állatkerti közösséget sokkolta. A gondozók még nem tudták megállapítani a kis vörös panda nemét, erre még legalább 6 hónapot várni kell, de a neve, így is úgy is rendben lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek