Szentjánosbogarakként úsznak majd a Dunán a gyertyák

Szentendrén már hagyománynak számít a balzsamos júliusi nyárestén a gyertyaúsztatás. Iyenkor romantikus fényekben pompázik a Duna; a folyón úszó gyertyák mintha táncoló szentjánosbogarak volnának. A különleges estét idén július 16-ra tervezik, a programok pedig 20 órától kezdődnek majd.

2019-es felvételForrás: (c)Szentendrei Ister Napok / Facebook.com

Amint a szervezők az esemény Facebook-oldalán írták, idén egy kicsit szerényebb körülmények között valósul meg a gyertyaúsztatás, de a koncert és a táncház nem marad el. A látogatók elsőként a Tarsoly Zenekar koncertjét hallgathatják meg Dunaparti Művelődési Ház udvarán. Utána, 21:30-kor pedig megkezdődik a gyertyaúsztatás, Szentendre egyik leglátványosabb programja.

A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki folyamatosan a speciális mécseseket. Kenukkal kísérik őket, szükség esetén pedig tüzet oltanak, illetve a beakadt darabokat kiszabadítják. Mivel az eseménnyel nem szeretnék a Dunát és a környezetet szennyezni, a szervezők idén is begyűjtik majd az útjukat megtett mécseseket a Postás Strandnál. 

A gyertyaúsztatás után táncház lesz, az ingyenesen látogatható fényes eseményre, a kicsiket és nagyokat egyaránt várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek