Állati jó programokkal várnak a Föld napja alkalmából

A Föld napját sokféleképpen ünnepelhetjük, csatlakozhatunk szemétszedéshez, ültethetünk a kertben fát és fűszernövényeket, választhatunk magunknak egy kis sarkot a legközelebbi közösségi kertben, vagy elmehetünk a fővárosi állatkertbe április 22. és 24. között, amikor változatos programokkal, többek között állatbemutatókkal, látványetetésekkel és tematikus sétával várnak ránk.

Forrás: boodapestzoo.hu

 A Föld Fesztivál utolsó napján még az egyéves kiselefántot, Samut is felköszöntik majd születésnapja alkalmából, 13 órakor az elefántok kifutójánál - olvasni a fővárosi intézmény honlapján.

A közleményből azt is megtudtuk, hogy április 22-én elsősorban az iskolásokat, óvodásokat, tanulmányi csoportokat, a hétvégén pedig a családokat várják a városligeti intézménybe. Az állatkert tizenöt ponton készül programokkal délelőtt 10 órától 17 óráig. Emellett szombaton és vasárnap is lesznek állatbemutatók és előadások. Ahogy azt a beharangozóban is olvasni lehet, a programok nagyrésze az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik majd, de a kulturális sokféleség is helyet kap a palettán.

Így került a programok közé a méhészeti bemutató, "öko-bütykölde", az afrikai állatokat megismertető tematikus séta, régészeti homokoZOO, állati felvonulás, moldvai tánctanítás, valamint a kínai kulturális bemutató és henna testfestés is. 

Az állatkertbe látogatók többek között megtudhatják, hogy melyik Magyarország legritkább gerinces állata, és azt is, hogy miként függ a gorillák fennmaradása a mobiltelefonok újrahasznosításától. Az állatkerti "Légy ott!" élményprogramok során pedig látványetetésekkel, állattréningekkel, elefántiskolával, fóka-mókával, merüléses cápaetetéssel várják a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek