Nárciszünnepre várnak mindenkit a kaposvári Rippl-Rónai-kertbe

Két év után ismét benépesülhet Kaposvár rómahegyi városrészének büszkesége, a Rippl-Rónai Emlékmúzeum látógatóközpontja és kertje. A vendégek nélküli nárciszünnepnek vége, a virágok szépségét idén már személyesen is megcsodálhatjuk, és a programoknak köszönhetően akár egy egész napot is eltölthetünk a kertben.

Forrás: © Pintér Rómeó / vendeg.kaposvar.hu

A tavaszköszöntő ünnepet április 2-ra tervezik festőóriásról elnevezett múzeum munkatársai. Rippl-Rónai József egykori otthonának kertjét ugyanis évről évre tizenötezer szál, élénksárga színű virág díszíti. A virágrengeteg és a kulturális programok a sokak által Róma-villaként emlegetett ikonikus emlékház előtt kapott helyet - olvasható a vendeg.kaposvar.hu oldalon.

A látogatókat Rippl-Rónai korabeli ruhadivatot viselő fiatal hölgyek fogadják majd. A kosztümöket a Compass Egyesület munkatársai és önkéntesei, valamint a város Zichy Mihály Szakképző Intézetének diákjai készítették, és már az első túl ruhapróbákon is túl vannak.

Az érdeklődőket délelőtt 10 órától este 6-ig Kaposvár belvárosától ingyenes kisvonat szállítja a Rómahegyre, ahol az ingyenesen látogatható nárciszünnepi programok várják őket.

Rippl-Rónai József a magyar festészet legelső modern művésze. A kaposvári születésű művész a 19. század végén a Párizsban élő Munkácsy Mihály tanítványa volt, majd szakítva mesterével a „polgári normák elleni lázadók között" az úgynevezett Nabis-csoportban vált stílusújító festő- és iparművésszé. Az 1861-ben született és 1927-ben elhunyt alkotónak 1908-tól haláláig a kaposvári Róma-villa volt az otthona.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek