Száz artista lép fel a Nagycirkuszban, otthonról is megnézhetjük a produkciókat

A fesztivált immár 14. alkalommal rendezik meg, de ezúttal egy tudományos konferencia vezette be a nulladik napon, vagyis január 11-én. A szakmai napot a Szépművészeti Múzeum Barokk csarnokában tartották, a téma pedig az európai cirkuszépületek voltak, melyeket kiállítás formájában is láthatunk a múzeumban, a Budapesten felépítendő Nemzeti Cirkuszművészeti Központ makettjével együtt.

A tudományos tanácskozáson francia, brit, bolgár, monacói, kanadai és magyar szakemberek vettek részt, és áttekintették Európa összes jelentős, ma is álló vagy akár már lebontott cirkuszépületét, a Fővárosi Nagycirkusz épületeinek történetét, valamint a legújabb cirkuszépület-építési trendeket és technológiákat - olvasható a Budapestcircusfestival.hu oldalán.

A nulladik nap után, január 12-én a Red Carpet Show-val kezdődik a fesztivál. Ez az a pillanat, amikor az artistaművészek ünnepélyesen felvonulnak a Fővárosi Nagycirkusz előtt. Ezután este 19 órakor nézheti meg a közönség az "A" műsort, majd 13-án csütörtökön a "B" műsort.

Pénteken a magyar artistatehetségek mutatkoznak be a Newcomer Show keretében 18 órától, majd január 17-én nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul a cirkuszfesztivál. Az "A" és a "B" műsort  15-én és 16-án két időpontban, 11 órakor és 15 órakkor nézheti meg újra a közönség.

A Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál oldalán jelezték még a szervezők, hogy a rendezvénysorozat valamennyi fellépő művésze, munkatársa és közreműködője megkapta az oltást, és a közönség is csak védettségi igazolvánnyal vehet részt az előadásokon. Viszont azt is írták, hogy a fesztivál teljes programját közvetítik majd online.

 A címlapkép illusztráció, forrása: IgorSuassuna/pixabay.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek