Juharfa levelek peregnek Budapest egyik legszebb zenkertjében

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum villaépületének különleges kertjében október 30-án tartják a múzeum idei utolsó kerti sétáját. A 15 órakor kezdődő és 16:30-ig tartó botanikai séta ideje alatt, a szervezők megmutatják, hogy bizony a tavaszi cseresznyevirágnézés mellett, a momijigari, vagyis a csodás színekben pompázó falevelek ráérős szemlélése is nagy élvezet lehet. 

A momiji kifejezés őszi leveleket jelent, de használják a japán juhar megnevezésére is - A kép csak illusztrációForrás: Lucas Calloch / Unsplash

A séta közben a növényeken kívül a Hopp Ferenc által hajdanán teremtett különös orientális világot is megismertetik. Habár a kert elrendezése, kinézete változott az elmúlt közel másfél évszázad során, a villa és kert együttese ma is őrzi az alapító eredeti szándékát és emlékét – olvasható az eseménynél.

A sétát Gódorné Hazenauer Zita japánkert-szakértő, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium tanára vezeti majd. A programjegy ára 1500 forint, amelyet a helyszínen a program kezdete előtt, vagy előre ezen a linken lehet megvásárolni. Regisztrálni azonban mindkét esetben kell, hogy a szervezők tudják, mennyi látogatóval számoljanak. Ha programjegyet vásárolunk, azzal a múzeum érdekes és sokszínű (indonéz, japán, koreai és kínai tárgyakkal és emlékekkel teli) kiállítását is megnézhetjük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek