Videó: Nézze, milyen édesen játszik az Állatkert kis orangutánja

Az Állatkert rendszeresen igyekszik hírt adni Móric, a tavaly augusztusban született orangután kölyök fejlődéséről. Időnként kisfilmen is megmutatják, hogyan telnek a napjai. Nemrégiben újabb videót készítettek róla, hogy bemutassák, mit szokott csinálni olyankor, amikor épp nem anyukája, Lia hátán csimpaszkodik.

Móric az anyukájával még tavalyForrás: Bagosi Zoltan/zoobudapest.com

Nemcsak a füves kifutóban, hanem az őszi időjárás miatt egyre gyakrabban használt belső férőhelyen is sok a felfedezni való, a különféle mászási és játéklehetőségektől kezdve egészen a szálas szerkezetű fagyapotig, amelyet az orangutánok elsősorban azért kapnak, hogy az alvófészkeket azzal béleljék ki, és persze azért is, hogy játszanak vele. Amint a felvételen látszik, az orangutánoknál éppúgy szokás megsimogatni a gyerek feje búbját, mint az embereknél.

Mint az Állatkert oldalán írják, a most kezdődői őszi iskolai szünet (amely általában az óvodákban is szünet szokott lenni), kiváló alkalmat kínál arra, hogy a családok ellátogassanak hozzájuk, és akár a kis Móricot is felkeressék. Az Állatkert a különféle programok mellett jelentős kedvezményeket is kínál, október 23-tól november 1-ig a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, és a nagyszülők, nyugdíjas családtagok is kedvezményt kapnak az állatkerti Nyugdíjas ősz részeként.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek