Alkossunk rovarállományt a nemzeti parknak!

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája az érdekes és színes rovarvilág. Készülhetnek festmények, rajzok, montázsok, varrás és hímzés olyan rovarfajokról, mint a hegyisáska, a futrinka, vagy a nagy szikibagoly. 

A nagy tűzlepkeForrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook.com

Ahogy a pályázati felhívásban is írták, az alkotás célja, hogy a felhívják a gyerekek és felnőttek figyelmét a LIFE IP GRASSLAND-HU projektben lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínekre és azok jellemző rovarfajaira, amik bizony kifejezetten szépek, ha megnézzük a hnp.hu oldalán bemutatott, nagy felbontású fotókat.

A kreatív alkotások szabadon választott technikával készülhetnek, az egyetlen megkötés csupán az, hogy az alábbi rovafajokat kell ábrázolniuk: szürkés hangyaboglárka, vérfű-hangyaboglárka, nagy szikibagoly, Stys-tarsza, vöröslábú hegyisáska, erdélyi avarszöcske, beregi futrinka, nagy tűzlepke, díszes tarkalepke.

A szervezők kérése még, hogy a pályaművek hátoldalára, vagy egy kísérőlevélben mindenképpen legyen feltüntetve a készítő neve, életkora, osztálya és elérhetősége, iskolájának címe, felkészítő tanárának vagy szülőjének neve és elérhetősége. Egy intézményből többen is pályázhatnak, de minden alkotótól csak egy munkát fogadnak el.

A beküldési határidő november 20., a munkákat pedig a 4900 Fehérgyarmat, Pf. 31. címre lehet beküldeni, vagy személyesen bevinni a cégénydányádi Kende-kúria épületébe. Az eredményhirdetést november végére tervezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek