Új meseösvény nyílt Budapesten letölthető térképpel

A meseösvény, melyen Ficak kutyus, Mimó és Csipek nyomait követve haladhatunk végig, Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban, az Almássy téren található. Hossza 150 méter, és 15 perces sétával kényelmesen bejárható.

Indulhat a séta!Forrás: mimoescsipek.hu

Az ösvény játékos formában, érdekes feladványokkal, lesatírozható rajzokkal mutatja be a klímavédelem alapjait, és köti le a kisgyerekek figyelmét. A történet a főhősök Almássy téri sétájáról, pontosabban ökokalandjáról szól, és állomásain a környezetbarát közlekedéssel és a körkörös gazdasággal ismerkedhetnek kicsik és nagyok. 

A mese ide kattintva letölthető, de egy apró részletet mutatunk is: "A 74-es troli lassított, majd megállt. A megállóban várakozó utasok fel, mások leszálltak. A távozó troli mögött Mimó, Csipek és Ficak kutyus bukkant fel. Mire biztonságosan átkeltek a legközelebbi zebrán az út túloldalára, Cserke is leparkolta biciklijét a park kapujánál. A sétáló utca felől Kupacs és Potyka közeledett." A térkép ide kattintva tölthető le.  A meseösvény a 74-es trolival (Almássy téri megálló) és a 4-6-os villamossal (Wesselényi utca / Erzsébet körút megálló) is megközelíthető. További információkat ide kattintva találhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek