Robotikabemutató, fagyos kísérletek és egyéb élmények várják Debrecenben

Hogyan lesz egy üvegasztalból elektro-akusztikus hangszer? Mire használható egy robotkar? Be tudunk-e ütni egy szöget a fába egy banán segítségével? Lehet-e biciklivel muzsikálni vagy a vizet párává porlasztani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak a Tudományvásárra, Debrecenben.

Látványos és mulatságos kísérletekben lehet részük a látogatóknakForrás: Biri_Peter/Agóra Tudományos Élményközpont

Idén ősszel ismét a Dósa nádor térre költözik az Agóra Tudományos Élményközpont. A Tudományvásár elnevezésű kétnapos rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak a kutatás-fejlesztésben és tudományos tevékenységben élenjáró helyi intézményekkel, különleges interaktív eszközöket próbálhatnak ki, miközben egy színpadon izgalmas kísérleti bemutatókat és előadásokat nézhetnek meg. A rendezvény látogatása ingyenes, tudtuk meg az Agóra Tudományos Élményközpont sajtóközleményéből.

A fagyos kísérletek során a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a mágnesek repülni kezdenek, sőt az elektromos áram is összezavarodik.

A látványos kísérleti bemutató alatt megtudhatják, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg. Egy kísérleti bemutató során a lufi kap hideget, meleget, hegyeset és nehezet, miközben különböző fizikai jelenségeket figyelhetnek meg az elkerülhetetlen durranások közepette. A Kezes-lábas játszóházban a mérnökcsapat különleges, egyedileg fejlesztett, emberi erővel hajtott szerkezeteit is kipróbálhatják.

Nem mindennapi eszközök várják a gyerekeket a Kezes-lábas játszóházbanForrás: Agóra Tudományos Élményközpont

A robotikabemutatón megtudhatják, hogy milyen feladatok, mutatványok végrehajtására képesek ezek a bonyolult felépítésű eszközök, és milyen szerepük lehet a mindennapjainkban. Az is kiderül, hogy melyek a legjelentősebb technológiai irányzatok 2021-ben, illetve, hogyan befolyásolják ezek a trendek észrevétlenül a mindennapjainkat. Az előadáson mindezekre választ kaphatnak Till Zoltántól, az EPAM munkatársától, aki az IT és a programozás világába is elkalauzolja az érdeklődőket.

Helyszín: Debrecen, Dósa nádor tér
Időpont: 2021. szeptember 16. csütörtök 13-21 óráig és szeptember 17. péntek, 10-18 óráig.
A részletes programról és a rendezvényről további információkat ide kattintva olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek