Ingyenes városnézőtúrákra mehetünk, miközben királyok sétálnak mellettünk

Idén is életre kel a történelem Pozsonyban, ugyanis ismét megrendezik a Koronázási Napokat, ami az 1563 és 1830 között megtartott koronázások hangulatát idézi vissza. És van miből merítenie a hagyományörző csoportoknak, mivel a pozsonyi Szent Márton-dómban a bő két és fél évszázad alatt tíz királyt, hét királynét és egy királynőt (Mária Teréziát) koronáztak meg.

Királyi hangulatForrás: Visit Bratislava / Facebook.com

A királyok és királynék útját apró bronz koronák jelölik a pozsonyi utcák burkolatán. Ezeket követi végig a koronázási menet útvonala, ami a Pozsonyi Koronázási Napok fő látványossága lesz augusztus 14-én. A kosztümös felvonulás, amihez a nézelődők is csatlakozhatnak, a Pozsonyi várból indul útnak 15 órakor és körülbelül 16 órakor érkezik meg a Fő térre, ahol fanfárok fogadják - olvasható a Visitbratislava.com oldalon.

A koronázási menetben felbukkan több Pozsonyban koronázott király, valamint a kísérőik, II. Ferdinánd pedig lovon vonul majd a kíséretével együtt. A koronázási jelképeket az egyházi méltóságok viszik, a különböző korszakok ruháit és fegyvereit pedig külön-külön bemutatják majd a szervezők.

Ehhez a programhoz kapcsolódnak azok az ingyenes városnézések, amivel a Pozsonyi Turisztikai Szervezet készül az ünnepnapra. Az ingyenes, tematikus és magyar nyelvű városnézés augusztus 14-én, 13 órakor indul a Szent Márton-dómtól és két óra alatt ér el a várba, ahonnan pont ekkor indul meg a kosztümös menet is. A koronázások korát és a koronázási menet útvonalát bemutató sétákra előzetesen regisztrálni kell. De ha nem maradna hely a magyar nyelvű sétára, angol és szlovák nyelvű időpontok is vannak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek