Szobrot kaptak a leghíresebb filmes karakterek, amelyekért nem csak a gyerekek rajonganak

A Londonban tavaly bemutatott, lenyűgöző művészeti installáció – amely 10 bronzszoborból áll a Leicester Square-en – a húszas évektől napjainkig mutatja be a moziba járók kedvenceit, amelyekért leginkább a gyerekek rajonganak, de kihagyhatatlan a mozi-imádók számára is. Ezek közül most bemutatjuk azt az 5 alkotást, amelyek gyorsan a helyiek és a turisták kedvencei lettek.

Tapsi Hapsi egy virágágyásban, a postaládája mellett egy lyukból bukkan fel és vigyorog kajánul, miközben sárgarépát ropogtat.

Forrás: Matt Brown/Wikipedia

Akár egy padon is ücsöröghetnek Mr. Beannel, akit Rowan Atkinson alakít a televíziós sorozatokban és a mozis filmekben egyaránt. Az ügyetlenkedő figura karakterének felbukkanása és a szobor felállítása között éppen 30 év telt el.

Forrás: Mx. Granger/Wikipedia

Paddington medve szintén a tér egyik padján ül, és éppen a kedvenc lekváros szendvicsét fogyasztja.

Forrás: Matt Brown/Wikipedia

A Harry Potter-fanatikusoknak kihagyhatatlan látnivaló a Harry Potter és a bölcsek kövéből készült jelenet, ahogy a varázslótanonc éppen egy Nimbus 2000-es seprűt lovagol meg egy kviddics-meccs közben. Ennek a mozifilmnek a világpremierje éppen a Leicester Square-en zajlott 2001-ben, egy kőhajításnyira a szobor mostani helyétől.

Forrás: Matt Brown/Wikimedia Commons

Mary Poppins sem maradhatott ki a kedvencek sorából, akit repülés után, éppen ereszkedés közben ábrázoltak felemelt esernyővel – pont úgy, ahogyan először az 1964-es Mary Poppins című filmmusicalben láthatták a nézők.

Forrás: Matt Brown/Wikimedia Commons

A téren felbukkan még Gene Kelly szobra az Ének az esőben című filmből, ahogy egy lámpaoszlopon csüng. De az arrajárók testközelből ismerkedhetnek meg olyan szuperhősökkel is, mint a Wonder Woman, a Batman, a nagy nevettetők, Stan és Pan szobra, illetve a világsikert besöprő Trónok harca drámasorozat vastrónja is helyet kapott a téren.

Forrás: Evening Standard, Wikipedia

 

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek