Károly herceg 40 éve vette feleségül Dianát, most elárverezik az esküvői tortájuk egy szeletét

1981. július 29-én Károly walesi herceg és Lady Diana Spencer egy csillogó szertartáson házasodott össze, amelyet becslések szerint egymilliárd ember figyelt árgus szemekkel a képernyőkön keresztül. A mesebeli királyi esküvő helyszínéül a Szent Pál-székesegyházat választották, ahol összesen több mint 3500 vendég vett részt az ünnepségen, és kétmillió ember állt az útvonalon abban a reményben, hogy esetleg megpillanthatják az ifjú párt – írja a Royal Central.

Károly a Buckingham-palota erkélyén csókolta meg a frissen elvett arájátForrás:POOL / AFP

A BBC cikke szerint a 3500 meghívott vendég között ott volt Moyra Smith is, a Clarence-ház egyik tagja, aki a szertartást követő esküvői lakomán nem fogyasztotta el a neki felkínált tortaszeletet, hanem folpackkal lefedte, és egy régi, virágos tortaformában megőrizte. Most ezt az esküvői tortaszeletet bocsájtják aukcióra, amiért akár 500 fontot (több mint 200 ezer forintot) is kifizethet egy gyűjtő.

Úgy tűnik, pontosan ugyanolyan jó állapotban van, de nem javasoljuk, hogy elfogyasszák" – mondta Chris Albury, a Dominic Winter Auctioneers munkatársa.

Az árverésre augusztus 11-én kerül sor. Smith asszony, anno egy kézzel készített címkét ragasztott a süteményesdoboz fedélre, amelyen ez áll: "Óvatosan kezelje – Károly herceg és Diana hercegnő esküvői tortája". Habár fogyasztásra nem ajánlott a különleges süteményszelet, azért állítólag mutatós: marcipánnal vonták be, amin részletes királyi címerdíszítés látható, vörössel, arannyal és kék színnel festve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek