18 év után ismét csúszdázhatunk Balatonfenyvesen

Idén újra üzemel majd a csúszda a balatonfenyvesi Nagystrandon. A kék csúszda az Anakonda, a zöld csúszda a Kamikaze nevet kapta. Mindkettő 11 méter magasról indul, és a Balaton vizébe érkezik. A csúszdák használata életkorhoz kötött: az Anakondát a 12 felettiek, a Kamikazét a 14 év felettiek használhatják.

Itt még csak készült a tekergő Anakonda a NagystrandonForrás: Balatonfenyves/Facebook

Az Anakonda, nevéhez méltóan jó hosszan, egészen pontosan 120 méteren tekereg, tehát igazán sokáig élvezhetjük a siklás izgalmát. "A Kamikaze olyan brutál, hogy kell némi lelkierő az elinduláshoz. Ez a csúszda elég meredek, így akár az 50 kilométer/órás sebességet is el lehet érni, ezért speciális fékezőelemeket helyeztek el benne, amelyek a biztonságos vízbeérkezésről gondoskodnak" – mesélte dr. Pálfi Marcell projektvezető.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 700 milliós kerettel 2019-ben írt ki pályázatot balatoni csúszdák felújítására. A maximálisan adható 100 milliós támogatást egyedül a balatonfenyvesi önkormányzat nyerte el. Lombár Gábor, a település polgármestere elmondta, a létesítmény felújítása 113 millió forintba került, ebből 100 milliót nyertek az MTÜ pályázatán – írja a likebalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek