Szombattól újra jár Magyarország rangidős kisvasútja

Múlt heti hírünkben beszámoltunk arról, hogy Debrecenben milyen kulturális és szabadidős intézmények, látványosságok nyitottak meg, amelyek tökéletes programot kínálnak a családosoknak. Most újabb programot vehetünk fel a listára, ugyanis május 29-én indul el a Zsuzsi Erdei Vasút.

Szebbnél szebb látnivalókhoz juhatnak el a legidősebb kisvasútonForrás: zsuzsivasut.hu

A 139 éves Zsuzsi az ország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútja, 1882 óta üzemel. Külön érdekesség, hogy eredetileg fafuvarozásra építették, ezt később a környező tanyák lakóinak szállításával egészítették ki. A vonal hossza és jellege is többször változott. Kezdetben a Debrecentől 49 kilométerre fekvő Nyírbéltekig hosszabbították meg, majd rövidítettek rajta, így nyerte el mai állapotát, ahol útja a központtól 16 kilométerre levő Hármashegyaljáig vezet. Az előző években korszerűsítették a mozdonyokat, vagonokat, a Ruyter utcai állomás épületeit és a vasúti pálya egy részét is felújították. Íme, egy rövid videó a Zsuzsi vasút egyik csendesebb napjáról.

Az erdei vonattal együtt Hármashegyalja is pihent idáig, most viszont zölden, élénken várja újra a természetszerető látogatóit. A vonatok menetrend szerint közlekednek, amit ide kattintva nézhetnek meg. A vonaton kötelező a maszk használata, továbbá kérik, hogy a nem egy háztartásban élő utasok tartsanak 1,5 méteres távolságot egymástól – olvasható a kisvasút weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek