El kellett altatni Kimbart, Európa legöregebb hím zsiráfját

"Nincs többé a legnagyobb. Júniusban lett volna 28 éves Kimbar, akit pénteken el kellett altatnunk örökre, hogy ne szenvedjen tovább súlyos ízületi fájdalmaitól" – fogalmaznak a Schönbrunni Állatkert gondozói az intézmény Facebook-oldalán.  

Kimbar Európa legidősebb hím zsiráfja volt. A zsiráfok, és különösen a hímek ritkán élnek 20 évnél tovább. "Bár lehetett rá számítani, hogy hamarosan elérkezik Kimba ideje is, ennek ellenére nagyon szomorú ez a búcsú. Kimbarnak nagyon súlyos ízületi gyulladása volt, és amikor azt láttuk, hogy már a gyógyszeres kezelések sem segítenek enyhíteni fájdalmát, döntenünk kellett" – fogalmaznak az állatkert bejegyzésében.

Kimbar 1995-ben kétévesen került egy hollandiai állatkertből Bécsbe egy tenyésztési program részeként, és hatalmas, csaknem öt méter magas bika lett. Carla és Rita társaságában élt a zsiráfnegyedben, az állatkert Seckendorff-Gudent-Weg területén, de Kimbar halála után a két nőstény várhatóan rövid időn belüle a zsiráfparkba költözik többi zsiráftársuk mellé.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek