Egyelőre csak a hétvégéken közlekedik a lillafüredi kisvasút

A múlt hónapban számoltunk be a hírről, hogy 100 év múltán az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút pályája is megújul végre. Éppen ezért a vasúti pályán megkezdett felújítási munkák, valamint a koronavírus-járvány miatt rendkívüli menetrend lépett életbe 2021. áprilisban. A járvány miatt a munkanapokon egyelőre továbbra sem közlekednek a szerelvények, csak hétvégéken és ünnepnapokon lehet utazni a kisvasúton az érvényes járványügyi szabályok betartásával.

Régen a Dorottya utcától indult a Ládi szárnyvonal, melyet 1994-ben bontottak elForrás: Honza Groh (Jagro)/Wikipedia

Fontos változás, hogy a pályafelújítás miatt a vonatok kizárólag a Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred közötti szakaszon közlekednek. Lillafüred és Garadna között szünetel a forgalom munkavégzés miatt. Az érvényes rendkívüli menetrend ide kattintva tekinthető meg.

Mint ismert, ebben az évben érkezett a pályafelújításhoz a Lillafüredi Állami Erdei Vasút rekonstrukciója. Csaknem tizennégy kilométeren, Miskolc-Dorottya utca és Garadna állomások között a régi felépítmény elbontása után teljesen új vasúti pályát építenek, megújítják a biztosítóberendezéseket, a nagyműtárgyakat, az állomási peronokat és korszerűsítik a vízelvezetést is – íjra az eszakerdo.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek