Ezek az állatok vezetik a Budapesti Állatkert idei örökbefogadási listáját

Bendegúz, a tavaly érkezett kispanda, azaz vörös macskamedve vezeti eddig a legnépszerűbb örökbefogadott állatok listáját 2021-ben. Elárulják azt is, hogy kiket választottak legtöbbször a nevelőszülők az év első negyedévében. A leggyakrabban örökbefogadott állatok egyéni versenyében a tavalyi év során Arun, a kiselefánt a dobogó első fokán végzett, de 2021 első három hónapjában lecsúszott a második helyre. A bronzérmen holt versenyben Balu, a barna medve, Aurora, a kispanda-lány és Zulu, a tavaly született, kézzel nevelt szurikáta osztozik – írja az allatkertialapitvany.hu.

BendegúzForrás: Bagosi Zoltan/Bagosi Zoltan

A TOP10-ben őket követi negyedik helyen Borsika, a manul nőstény, ötödikként pedig Villám, a kétujjú lajhár. A hatodik legnépszerűbb állatunk Niva, a szibériai tigris, hetedik helyen pedig többen állnak: Bohus, a manul hím és Muki, a vörös róka. Úgy tűnik 2021 első negyedéve még a holtversenyekről szól, hiszen a többi helyezésen is több állat osztozik. A nyolcadik helyen együtt végzett a két zsiráf tehén Sandra és Santana. A kilencedik helyet birtokolják a legtöbben: Pufók (kétujjú lajhár), Basil (ázsiai oroszlán), Cumana (brazil óriásvidra), Hada (tapír), Taiko (jegesmedve), Jusztina (nílusi víziló), Móric (szumátrai orangután) és Mangó (Bennett-kenguru). A tizedik helyet pedig a következő állatok osztják meg: Angele és Assam (ázsiai elefántok), Sheshe (zsiráf), Hedvig (hóbagoly), Rocío (vízidisznó), Wendy (vombat), Samu (aligátor), Malacka (ecsetfülű disznó), és Akhum (perzsa párduc).

A fajok népszerűségi mutatója

Fajok tekintetében a dobogó legtetejére a két kispanda került, a második fokára betotyogott az egész pingvincsapat, harmadik helyen pedig az elefánt család csücsül. Őket követik a kétujjú lajhárok negyedikként, és a zsiráfok ötödikként. A hatodik helyen szintén holtversenyben a szurikáták és a manulok, avagy pusztai macskák állnak. A hetedik legnépszerűbb állatfaj a nevelőszülők körében az óriásvidra, talán azért is, mert a vidra család tavaly két kis kölyökkel bővült. Niva és Norbi kettőse behozta a nyolcadik helyre a szibériai tigriseket, Balu képviseletében a barna medve pedig a kilencedik legnépszerűbb faj. Tizedik helyen az ázsiai oroszlánok mellett a mókusmajmok és a vörös rókák a legkedveltebbek.

Az elefántok is nagy népszerűségnek örvendenekForrás: budapestzoo.com

Messze még az év vége, a TOP10 legnépszerűbb örökbefogadott állatok listája hónapról hónapra változik.Több száz állat várja a Budapesti Állatkert lakói közül, hogy akár Ön is  tiszteletbeli nevelőszülővé válhasson. Ide kattintva örökbe is fogadhatja a kedvenc állatát - akár ajándékba, akár saját magának, és az örökbefogadással ráadásul nem csak örömet szerezhet, de támogatja az Állatkertet és a lakóit is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek