Vilmos és Katalin személyes fotót mutatott Fülöp hercegről

Vilmos herceg és Katalin hercegné egy eddig soha nem látott, személyes fotót mutatott Fülöp hercegről, így fejezve ki tiszteletét a múlt héten elhalálozott, szeretett családtag iránt. Cambridge hercege és hercegnéje tisztelettel adózott Fülöp hercegnek azzal, hogy megjelentették ezt a képet a személyes fotóalbumukból. A fotón, – amit maga Katalin kattintott 2015-ben –  a kicsi György herceg ücsörög Fülöp herceg mellett a hintón.

A kis György herceg boldogan feszítetta bakon a dédnagyapja mellettForrás: The Duchess of Cambridge

Fülöp herceg mindig szívesen ült a bakon, ez olyan hobbi volt számára, amelyet egészen az utolsó éveinek végéig szívesen űzött. A kép nyilvánosságra hozatalakor Vilmos herceg azt mondta: „Különleges emlékként gondolunk ezekra a pillanatokra, a gyermekeim örökké meg fogják őket őrizni. Ahogy a dédapjuk eljött, hogy felvegye őket a kocsijára, és maguk is megtapasztalják lelkesítő kalandvágyát valamint a huncut humorát"

Fülöp herceg múlt pénteken, 99 éves korában, rossz egészségi állapota következtében békésen halt meg.

Vilmos tisztelgésének teljes szövege így szólt:

„Nagyapám életét egy évszázadon keresztül a szolgálat határozta meg – hazájának és a Nemzetközösségnek, a feleségének és királynőjének, valamint a családunknak. Szerencsésnek érzem magam, hogy nemcsak a példája vezetett, hanem tartós jelenléte is a saját felnőtt életem része volt – mind a jó időkben, mind a legnehezebb napokban. Mindig hálás leszek, hogy feleségemnek annyi éve volt arra, hogy megismerje a nagyapámat, és azért a kedvességért, amelyet mutatott neki. Különleges emlékként gondolunk azokra a pillanatokra, amelyeket gyermekeim örökké meg fognak őrizni, ahogy dédapám eljött, hogy felvegye őlet a kocsijára, és maguk is megtapasztalják lelkesítő kalandvágyát valamint a huncut humorát. A nagyapám rendkívüli ember volt, és egy rendkívüli generáció része. Katalin és én továbbra is azt tesszük, amit szeretett volna, és támogatni fogjuk a királynőt az elkövetkező években. Hiányozni fog a nagypapám, de tudom, hogy azt szeretné, ha folytatnánk a munkát" – olvasható a Royal Central weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek