A Pécsi Vásárcsarnok árusai kényeztetik protékáikkal az állatkert lakóit

Példaértékű kezdeményezés indult néhány hónapja Pécsett: a Vásárcsarnokban külön erre a célra elhelyezett dobozokban gyűjtenek az állatkertnek felajánlott zöldséget és gyümölcsöt. Az árusok olyan termékeket tesznek a ládákba, melyeket már nem tudnának vevőiknek eladni, azonban fogyasztásra még alkalmasak, így az állatok szívesen elmajszolják a finom falatokat.

Egészen biztos, hogy az Állatkert most érkezett gereza jövevénye is kap majd idővel a ropogós finomságokbólForrás: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos/Facebook

Andricz Bertold, a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium frissen kinevezett igazgatója arról számolt be, hogy átlagosan napi 40 kilogrammnyi zöldség és gyümölcs jön össze a pécsi vásárcsarnok árusainak hála, melynek nagyon örülnek, hiszen ezzel is csökkenteni tudják működési költségeiket. 

"Természetesen arra is figyelünk, hogy ne térjünk el nagy mértékben a takarmányozási normáinktól. Vannak persze mindenevő állataink, mint a víziló és az örvös pekari, amik szinte bármit szívesen elfogyasztanak, de nyilván nem korlátlan mennyiségben. Illetve akadnak az állatkertnek olyan lakói, melyek érzékenyebbek, így nagy gondot kell fordítanunk az élelmezésükre. Persze az is érthető, hogy mindig a szezonális zöldségből és gyümölcsből jön a legtöbb, mi pedig minden adományért hálásak vagyunk" – fejtette ki Andricz Bertold.

"Nagy öröm ez a sikeres együttműködés, hiszen mindenki jól jár: mi szívesen segítünk a koordinációban egy másik önkormányzati fenntartású cégnek, az állatkert pedig finom friss takarmányhoz jut. A bérlőink, vagyis a vásárcsarnok árusai is lelkesen fogadták a kezdeményezést, mert így nem kell kidobniuk a nem eladható portékát és tudják, hogy jó helyre kerül az áru" - mondta el a pecsma.hu-nak a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. PR- és kommunikációs referense, Kisbáró Edina.

Mint hozzátette, "természetesen itt olyan zöldségekről és gyümölcsökről van szó, melyek fogyasztásra alkalmasak, viszont valamilyen, leginkább esztétikai hiba miatt a vásárlók nem választják ezeket. Külön dobozokat helyeztünk el erre a célra, ide teheti be ki-ki, saját belátása szerint a maga hozzájárulását. Úgy látjuk, minden nap jócskán van mit elvinnie a zoo gondozóinak, akik délelőttönként jönnek a csomagért" – írja a pecsma.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek