Nevelőszülőket keres a Debreceni Állatkert mindössze kéthónapos, imádnivaló lakója

Egy tündéri, bohókás kisbáránnyal gyarapodott a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark állatálománya. A 2018-ban érkezett, és a hazai állatkertek közül csak itt látható wallisi feketeorrú juhok rendszeresen utódokkal örvendeztetik meg az Állatkeretet, legutóbb mintegy 150 nap vemhességet követően 2020. december 23-án született meg egy egészséges kisbárány. A gondozói Veronika névre keresztelték a kifogástalan étvágyú barit, aki jókedvűen és játékosan tölti idejét szülei gondoskodása mellett.

A hónak is örült a bundás csöppségForrás: Dr. Nagy Gergely Sandor/Dr. Nagy Gergely Sandor

Az Állatkert többi lakójához hasonlóan Veronika is várja az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás nekik sok-sok örömet, az Állatkertnek pedig hatalmas segítséget jelentene. Az örökbefogadásról ide kattintva tájékozódhatnak. 

Mit lehet még tudni Veronikáról és a családjáról? A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, robusztus testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes elnevezését származási helye mellett bohókás külső jegyeiről, az orrán és a fejének arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltokról kapta. További jellegzetessége, hogy mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletű és kifejezetten ragaszkodó fajta, így az újranyitást követően testközelből is megismerkedhetnek majd vele és a társaival – olvasható a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark Facebook-oldalán.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek