Egyedül vagy családostól tér vissza Angliába Harry herceg?

Sussex hercegnéje valószínűleg nem kíséri el a férjét, Harry herceget, aki a nyár elején visszatérni készül az Egyesült Királyságba. Harry herceg először utazik haza meglátogatni a családját, amióta feleségével együtt lemondott a királyi feladatokról. A bennfentesek hangsúlyozzák, hogy a pár tervei még nem véglegesek, és nagyban függnek a járványtól, valamint attól, hogy az utazási korlátozások továbbra is érvényben lesznek-e.

Mindenki azt találgatja, Harry egyedül vagy feleségével tér-e vissza bő egy év után a szigetországbaForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Egyelőre az a véleményük, hogy a 36 éves Harry egyedül repül majd az Egyesült Királyságba, hogy meglátogassa a királynőt, Károly herceget, Vilmos herceget, és persze a gyerekeket. A források hangsúlyozták ugyanakkor, hogyha a hercegné nem kísérné el a férjét, az „személyes és gyakorlati" okokból történne, nem pedig valamiféle elzárkózás az oka, és komoly diplomáciai fejtöréstől mentené meg a királyi tisztviselőket.

A párnak ugyanis részt kellene vennie a legfontosabb királyi eseményeken, köztük júniusban Fülöp herceg 100. születésnapi ünnepségén és a Trooping The Coloron, a királynő 95. születésnapjának hivatalos ünnepén, amit a vírus miatt idén valószínűleg családi körben fog ünnepelni. Emellett Harry herceg júliusban szoborfelavatáson vesz részt, amelyet testvérével együtt édesanyjuk, Diana hercegné emlékére rendeltek a Kensington-palotában. Ám aggodalom merült fel amiatt, hogyha mindketten jönnének, a pár részvétele a nagyobb családi eseményeken – a megjelenésüket körülvevő elkerülhetetlen közönség- és médiaérdeklődés miatt – elterelhetné a figyelmet e kulcsfontosságú alkalmak jelentőségéről.

Egy forrás hozzátette: "Őfelsége egyértelművé tette, hogy Harry és Meghan még mindig a család szeretett tagjai, és nagyon szívesen látják őket a családi eseményeken". Ugyanakkor még mindig kissé hűvös a viszony Harry és testvére, Vilmos között. Harry, Meghan és Archie először Kanadába költöztek, majd Kaliforniába, ahol 2019 novembere óta élnek. A pár március elején egyszer visszatért az Egyesült Királyságba hivatalos teendők miatt, Archie – aki májusban lesz kétéves – nem kísérte el őket.

A kis Archie májusban már két éves leszForrás: AFP/Henk Kruger

A kisfiú féléves kora óta egyetlen brit rokonát sem látta, és a hercegi pár egyértelművé tette, hogy nem tervez végleg visszatérni az Egyesült Királyságba. A kaliforniai Monteciótban vásároltak meg egy 11 millió fontos kastélyt, leszerződtek a Netflixszel és a Spotify-al, emellett nonprofit alapítványt hoztak létre Archewell néven – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek