Online Mackófarsangra invitál a Budapesti Állatkert

Idén online Mackófarsangot tart a Fővárosi Állat- és Növénykert január 30-tól február 2-ig, sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, sőt élő bejelentkezéssel, amelynek során az is kiderül, meglátja-e a medve az árnyékát. 

A néphagyomány úgy tartja, hogy február 2-án a medve felkel téli álmából, és az árnyéka alapján meg lehet jósolni az elkövetkezendő hetek időjárását - illusztrációForrás: daniel alonso/Pixabay

Az Állatkert éves eseménynaptárában az egyik legkorábbi jeles esemény a Mackófarsang szokott lenni. A több napos rendezvény mindig február 2-ához kapcsolódik, hiszen a népi időjóslás hagyománya szerint a tél hosszára abból lehet következtetni, hogy ezen a napon meglátja-e a medve az árnyékát. Mivel az idei Mackófarsangot nem tudják a szokott módon megtartani, hiszen a koronavírus világjárvány miatt – sok más helyhez hasonlóan – az Budapesti Állatkertnek is zárva kell tartania átmenetileg, így most online Mackófarsangra készülnek.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

Január 30-tól február 2-ig több, a medvékhez kapcsolódó tartalmat tesznek majd közzé. Természetesen élőben is bejelentkeznek majd, hogy megnézzéhessék, lesz-e árnyéka a medvének – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek