Erzsébet királynő és Fülöp herceg így ünnepelték a házassági évfordulójukat

II. Erzsébet királynő és Fülöp, Edinburgh hercege pénteken ünnepelték 73. házassági évfordulójukat, és az alkalmat megragadva egy friss fotót adtak ki, amelyen éppen a dédunokáik, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg által készített képeslapot olvasgatják. A képen a pár a Windsori kastély Tölgyfa termének kanapéján üldögél, ahol most a mindennapjaikat töltik a lezárások miatt.

Hosszú házasságukra való utalásként a királynő azt a melltűt viseli a képen, amely a hampshire-i nászútjukon készült fényképeken is látható, és amit a 2007-es gyémántesküvőjük alkalmából is kitűzött.

Erzsébet akkor még brit hercegnőként Fülöppel, Edinburgh hercegével 1947. november 20-án, az esküvőjük napján a londoni Buckingham palotábanForrás: AFP/-

A királyi pár az utóbbi időben sok időt töltött külön, amióta a most 99 éves Fülöp 2017-ben visszavonult a nyilvános kötelezettségeitől, és emiatt nagyrészt a norfolki Sandringham birtokon élt, míg a királynő a Windsori kastélyban vagy éppen a Buckingham palotában tartózkodott. A házaspár a világjárvány miatti lezárások következtében azonban már hosszabb ideje a Windsori kastélyban ismét együtt tölti a napjait. A hatalmas, 73-as számmal ellátott színes kártya egyike volt azoknak az üdvözlőkártyáknak és leveleknek, amelyeket rajongók küldtek a házaspárnak, és amelyekből a közeli asztalon egy további, kisebb kupac is látható – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek