Ezért nem engedik be a horgászokat a bezárt balatoni strandokra

Nincs béke a Balatonnál. Egyre kevesebb a halfogásra alkalmas partszakasz – sérelmezik a horgászok, akiket az is bosszant, hogy van, ahol szezon után se mehetnek be a strandra. Egyre több önkormányzat zárja be előttük ugyanis a fürdőhely területét a strandszezon után is, amivel tovább szűkül a mozgásterük.

A Balaton a horgászok paradicsoma is - illusztrációForrás: ivabalk/Pixabay

Korábban Balassa Balázs, Szigliget polgármestere elégelte meg a horgászok maguk után hagyott rendetlenségét: elmondása szerint voltak, akik sátrat vertek a strand gondozott zöldterületén, és fittyet hánytak a fürdőhely tisztaságára. Legutóbb pedig Biró Róbertet, Balatongyörök polgármesterét haragították magukra a meghosszabbodott szezont kihasználó strandolókkal vitába keveredett horgászok. "Etető anyagokat, bomló halmaradványokat hagytak maguk után a fürdő környékén megtelepedett patkányállomány legnagyobb örömére. A polgármesteri hivatal munkatársai a strandi bóják és stégek kiszedésekor több tóba szakadt horgászszereléket találtak" – érvelt az önkormányzat fürdőhelyvédő intézkedése mellett Biró Róbert.

Ezzel szemben több helyütt, például Keszthelyen, Balatonakaliban, Balatonszepezden, Csopakon, Alsóörsön vagy Balatonvilágoson az illemhelyet is használhatják. Kozári Miklós, a Magyar Horgászszövetség alelnöke szerint a Balaton horgászvíz, a horgász pedig 11 hónapon át fizető turista – írja a hellovidek.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek