A tervezettnél korábban zárják be az iskolákat és óvodákat Izraelben

  Az izraeli kormány szerdán úgy döntött, hogy az eredetileg tervezetthez képest két nappal korábban bezárja az iskolákat és az óvodákat az egész országban a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős emelkedése miatt. Egyedül a különleges oktatási intézményekben folytatódhat tovább a munka, a többi létesítmény csütörtöktől bezár - adja hírül az MTI.

  Nem sokáig jártak be a gyerekekForrás: AFP/Jack Guez

  A kormánydöntés telefonon született meg, miután Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök még mindig Washingtonban tartózkodik, ahová azért utazott, hogy ünnepélyes keretek között békeszerződést írjon alá az Egyesült Arab Emírségekkel és Bahreinnel.

  Péntek délutántól egész Izraelben országos zárlat lép érvénybe, amely három hétig tart. Ez az időszak az őszi zsidó ünnepek időszaka, a pénteken kezdődő zsidó új évtől a sátoros ünnepeket lezáró Szimchat Tóra ünnepig tart.

  A háromhetes időszakban az országban mindenki csak 500 méterre hagyhatja majd el otthonát, zárva lesz minden oktatási és szabadidős intézmény, csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak tartanak nyitva. Eredetileg azt tervezték, hogy minden nem létfontosságú munkahelyet is bezárnak, de végül a kormány úgy határozott, hogy a magánszektorban tovább folyhat a munka. Ezalatt az időszak alatt a beltéri összejövetelek maximum létszámát 10 főben, a kültériekét 20 főben korlátozták.

  Az országban először március közepén hirdettek vesztegzárat, amelyet májusban oldottak fel.
  Izraelben folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, az egészségügyi minisztérium szerdán 5523 új esetről számolt be. Ez volt az első alkalom, hogy a napi új fertőzöttek száma átlépte az ötezres határt.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!