Két kisfiú pénzgyűjtésbe kezdett a jemeni gyerekek javára, majd váratlanul felbukkant Angelina Jolie

A Kelet-Londonban élő hatéves gyerekek, Ayaan Moosa és Mikaeel Ishaaq, miután láttott-hallott a Jemenben zajló válságról, limonádé standot állított fel abban a reményben, hogy pénzt gyűjthet a jemeni nép számára. A gyerekek a legnagyobb videómegosztóra feltett kisfilmben elmondják, hogy látták, mennyire vékonyak ott a gyerekek, szinte kilátszanak a csontjaik, ami nagyon szomorúvá tette őket. Tudják, hogy sok ott a beteg ember ott, és meg is halhatnak, ezért muszáj segíteniük. Hozzátették, hogy ők nagyon szerencsések, mert mindenük megvan. A két kis jóbarát egy komoly adományozót is megihletett, aki nem más, mint Angelina Jolie.

A színésznő olvasott a kisfiúk kampányáról, és írt nekik, miszerint sajnálja, hogy nem tud limonádét vásárolni, de adakozni viszont szeretne. Ayaan édesanyja, Adeela Moosa szerint ez meglepő és egyben csodálatos hír volt a számukra. A hollywoodi sztár miután tudomást szerzett Ayaan és Mikaeel kampányáról, először az Egyesült Királyság képviselőjével lépett kapcsolatba, majd rajtuk keresztül a családdal. A londoni Redbridge kerületében élő fiúk megkapták Jolie kedves levelét, és a nagyon nagylelkű adományt, mesélte az édesanya.

Angelina Jolie gyermekei, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt and Zahara Marley Jolie-Pitt társaságában a Disney fantasztikus mesefilmjének, a Demóna európai bemutatójának alkalmávalForrás: AFP/Tiziana Fabi

Arra a kérdésre, hogy a fiúk mit gondoltak először, amikor megtudták, kitől kapták az adományt, Moosa asszony elmondta, hogy kezdetben nem tudták, ki az az Angelina Jolie, de apukájuk nagyon felvillanyozódott a hírtől. Hamarosan viszont ők is rájöttek, hogy Angelina a Tomb Raider és Demóna sztárja.

A páros videóüzenetet küldve köszönetet mondott a világsztárnak, mondván: "Ha valaha is Londonba érkezik, nyugodtan vásároljon tőlük egy pohár friss limonádét."

A jemeni polgárháború alatt tízezer ember vesztette életét, és további 24 millió embernek humanitárius segítségre van szüksége a túléléshez. Angelina Jolie korábban a jemeni válság miatt is felemelte a hangját. Moosa asszony szerint adománya megerősítette a fiúk erőfeszítéseit, és azóta a világ minden tájáról küldenek pénzt az online kampányuk részére, így eddig már több mint 67 000 fontot, azaz közel 27 millió forintot gyűjthettek össze. Ami a legjobb barátokat illeti, a héten mindketten visszatértek az iskolába – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek