Fényárban úszó pilótafülkék és mesélő pilóták az Aeropark nyárbúcsúztatóján

Az nyárbúcsúztató este folyamán a látogatókat többek között a történelmi repülőgépek fényárban úszó pilótafülkéi, éjszakai reptérlátogatások, interaktív tematikus séták, mesélő pilóták és légiutas-kísérők várják majd a Ferihegyi Repülőmúzeumban.

Forrás: Mudra László / Aeropark / Facebook.com

Szeptember 5-én mutatkozik majd be a szabadtéri repülőmúzeum új A320Neo szimulátora is, ahol bárki kipróbálhatja, milyen pilótának lenni a világ egyik legmodernebb repülőgépén; időpontot azonban ajánlott előbb foglalni. Megtekinthetők lesznek az Aeropark új attrakciói, azok a legendás repülőtéri tűzoltóautók (a Faun és a Simba), melyek évtizedeken át meghatározó szerepet játszottak Ferihegy életében - olvasható az Aeropark oldalán, ahol a teljes programot is megtalálják.

A szervezők beszélgetnek majd ismert pilótákkal is a hivatásukról és a légi közlekedés kulisszatitkairól. Az AeroTalkshow ideje alatt Szakács Gábor kapitánytól és Hajdu Gergely elsőtiszttől információk derülnek ki többek között arról, hogy milyen életformát követel meg napjainkban a közforgalmi repülés, vagy milyen út vezet a Boeing 737-es és a Boeing 787-es pilótafülkéjéig.

Beszélgetés lesz Gyöngyösi Diána kapitánnyal, Sasvári Anita elsőtiszttel és Czigány Ildikó kapitánnyal azokról a kérdésekről, hogy hogyan fogadják az utasok, amikor kizárólag nőkből álló személyzettel találkoznak, és hogy milyen törekvések vannak a világon a légitársaságoknál a női pilóták számának növelésére. Délutántól megjelennek a történelmi repülőgépek között a  határőr és katonai hagyományőrzők is, este pedig koncertet ad az énekes légiutaskísérő, Józsa Tamara.

Nosztalgiarepülések indulnak a világ egyetlen repülőképes Li-2-es repülőgépével a történelmi 1-es Terminálról, ahol az időutazást a Malév Faros Ikarus 55-ös autóbusz teszi teljessé. A történelmi repülőgépek fedélzetére csak arcvédő maszkban léphetnek be a látogatók, a szabadtéri múzeum területén pedig úgy szervezik az egyes programelemeket, hogy a megfelelő távolságtartás biztosított legyen. Az autóbuszokat és a repülőgépek fedélzetét folyamatosan fertőtlenítik majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek