Megújult a piac, ahova sokan még most is csónakkal érkeznek

A ráckevei Csónakos piac az elmúlt hetekben megfiatalodott és biztonságos, jól járható területen várja a szerdánként és szombatonként érkező vásárlókat, nézelődőket. Sőt a megújult helyszínen mostantól kulturális rendezvényeket is rendeznek majd, ha éppen nincs piacnap.

Szerdán és szombaton várják a vásárlókat és nézelődőketForrás: Csónakos piac Ráckeve / Facebook.com

A piac onnan kapta a nevét, hogy egykor az árusítók és a vásárlók is csónakkal érkeztek ide a környező szigetekről és településekről, hogy eladják termékeiket és körülnézzenek milyen friss árú érkezett. A közvetlen vízparti elhelyezkedése miatt még mindig van, aki vízi járművekkel érkezik, habár az autós és biciklis megközelítés ma már elterjedtebb. 

Piacnak szerdán és szombaton szokott lenni, ilyenkor a Szegedi Kis István sétányon - az Árpád-hídtól a Molnár utca végénél lévő lejáróig, valamint a Református templom melletti lejárónál - zöldség, gyümölcs, hús és füstőlt árú, sajtok, palánták és háztartási eszközök várják a vásárlókat. Illetve büfék is vannak, ahol a nyitvatartási idő alatt, reggel 6 órától 12-ig, meg lehet kóstolni jó pár finom falatot.

A kedvelt piac az elmúlt hetekben megújult. Kiegészítették a térköves burkolatát, a sétány teljes hosszában kiépítették a közvilágítást, ivókutak létesítettek, köztéri bútorokat, hulladéktárolókat, valamint korszerű, akadálymentes vécéket és kerékpártárolókat telepítettek a területre - olvasható a Turizmus.com oldalán és Ráckeve hivatalos honlapján is. 

Ezzel a fejlesztéssel, az 1440 óta városi jogokat gyakorló, és azóta vásártartási joggal rendelkező Ráckeve egyik legjelentősebb közösségi és kulturális tere újult meg. Így most már sokkal jobb körülmények között tudják megtartani az olyan kulturális eseményeket is, mint a Péntek Esti Korzó, az országos nemzetiségi fesztivál, vagy éppen az Őszi Ászok gasztroverseny.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek