A tengerbe sodródott fiú egy tévéműsor tanácsait követve élte túl a balesetet

Reszketve hagyta el az a 10 éves fiú a mentőcsónakot, aki több mint egy órán keresztül lebegett a tengerben, mégis túlélte a "kalandot", méghozzá a BBC egyik dokumentumfilmjében látott tanácsoknak köszönhetően. A fiú eltűnését pénteken jelentették Scarboroughnál, Észak-Yorkshireben. A segítségért kiabáló, széttett karokkal és lábakkal a hátán lebegő fiút, végül a város mentőcsapatának tagjai találták meg és húzták a csónakba.

Scarborough hosszú tengerpartjai hivogatóak, itt tűnt el a 10 éves fiú isForrás: Alan Zomerfeld/Wikipedia

A kisfiú pontosan azt tette, amit az RNLI (Királyi Nemzeti Vízimentő Intézet) ajánl mindenkinek, aki nehéz helyzetbe kerülne a vízben. A part mentén tartózkodó mentőcsónakot pénteken 19:00 óra után riasztották, miután bejelentést kaptak, hogy a fiú eltűnt a városi strand közeléből. Az RNLI szerint a fiút végül a Vincent mólónál találták meg, miután az árapály és a szél egyenesen az öböl felé sodorta.

A scarboroughi mentőcsónak-állomás munkatársa elmondta: "Kiderült, hogy a fiú nézte a vízimentésről szóló BBC Saving Lives at Sea dokumentumfilmjét, és követte az ott kapott tanácsokat. Le vagyunk nyűgözve, hogy ennek a fiúnak sikerült hihetetlenül nyugodtnak maradnia ebben a félelmetes és stresszes helyzetben, és betartania a biztonsági tanácsokat. Ha nem így tesz, a végkifejlet nagyon más lehetett volna."

Mielőtt a gyereket kórházva vitték volna megfigyelésre, még találkozott a családjával a mentőcsónak-állomáson. De nem csak az ő esete volt az egyetlen ezen a napon, ami bevetésre késztette a parti őrséget.

Augusztus 28. az év legforróbb napja volt, és eddig a harmadik legforróbb nap az Egyesült Királyságban. A lakosok pedig pont ezért tömegével indultak meg a tengerpartok felé. ami a lakosok ezreit késztette arra, hogy elinduljanak az ország tengerpartjai felé. A parti őrség 329 eseményre reagált aznap - írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek